Espoo Lentis C1 voitti aluemestaruuspronssia!

21.4.2024

Takana vasemmalta Lilian Paul, Miisa Långström, Selena Heikkinen, Amina Khudoikulova, edessä vasemmalta Miina Kojo, Enna Norrbäck, Emma Liikkanen, Erin Ormio

Espoo Lentiksen C-tyttöjen ykkösjoukkueen kaudelle saatiin lauantaina hieno päätös, kun joukkue kävi hakemassa Etelä-Suomen aluemestaruuspronssia Järvenpäästä. Sijoista 1-6 olivat EsLen lisäksi pelaamassa kolme PuMa-Volleyn joukkuetta, Ruokolahden Raju C1 ja kotijoukkue Blues Volley Svengi.

Alkulohkon ensimmäisessä pelissä EsLen tytöt voittivat hyvällä ja tasaisella pelillä PuMa-Volleyn C2-joukkueen 2-0 (25-18, 25-15). Toinen peli oli Blues Volley Svengiä vastaan, joka vei voiton tiukan taistelun jälkeen 1-2 (25-22, 21-25, 11-15). Svengin vahvuutena oli hyvä liikkuminen, varmat ja painavat syötöt sekä järkevä hyökkäyspeli.

Alkulohkon kakkossijan myötä välierässä vastaan asettui turnauksen ennakkosuosikki ja toisen alkulohkon voittanut PuMa-Volley C1, joka sijoittui kaksi viikkoa sitten SM-lopputurnauksesssa viidenneksi. Paremmuudesta ei jäänyt epäselvää PuMan vietyä voiton suoraan kahdessa erässä (8-25, 17-25).

Pronssipelissä vastaan tuli oman välieränsä Svengille hävinnyt PuMa-Volley C3. Ensimmäisen erän EsLe pelasi vahvasti ja voitti 25-16. Toisessa erässä alkoi väsymys hiipiä jäseniin ja omien virheiden määrä kasvoi. PuMa voitti toisen erän 19-25. Kolmanteen erään joukkueemme sai heti hyvän ja terävän alun. EsLe voitti erän 15-8 ja näin ollen koko ottelun erin 2-1.

Pronssimitalistijoukkueessa pelasivat Emma Liikkanen, Lilian Paul, Miina Kojo, Selena Heikkinen, Amina Khudoikulova, Enna Norrbäck, Miisa Långström ja Erin Ormio. Turnauksessa valmennuksesta vastasivat Minna Kauria-Kojo, Sami Långström ja Eriika Autio. Joukkue harjoitteli kauden aikana yhdessä EsLe B2-joukkueen kanssa Tero Askolan valmennuksessa.

Turnauksessa palkittiin jokaisesta mitalijoukkueesta paras pelaaja. EsLen palkinnon sai liberona pelannut Enna Norrbäck, joka loi tsempillään hyvää joukkuehenkeä koko turnauksen ajan.

Otteluvalmentaja Eriika Autio: "Koko joukkue pelasi hienosti - näimme upeita syöttöjä, nostoja, puolustuksia, passeja ja hyökkäyksiä. Viimeiseen peliin saimme upeasti joukkueen selkärangan, yhteispelin ja -hengen, kasaan parin tappion jälkeen. Oli kiva päättää kausi voittoon! Iso kiitos pelaajien vanhemmille, jotka ovat koko kauden hienosti jaksaneet osallistua kaikin mahdollisin keinon joukkueen toimintaan. Jälleen kerran meillä oli hyvä kannustusjoukko Järvenpäässä mukana."