C-tyttöjen kausi käyntiin

4.10.2020

C2 tytöt aloittivat lauantaina kautensa Vihdissä sijoittuen hienosti tasoturnauksen lohkonsa kakkosiksi. C1 puolestaan voitti selkeästi Vantaalla järjestetyn oman lohkonsa.

EsLen C2-joukkue aloitti kautensa lauantaina Vihdissä. Ensimmäisenä vastaan asettui kotijoukkue ViLePa, jonka ranking sijoitus oli merkittävästi EsLen C2-joukkueen edellä. ViLePa oli pelissä odotetun vahva ja vei ottelun puhtaasti 2-0. Seuraavana vastustaja EsLe C2:lla oli PuMa C5. Tämän piti olla ennakkoon tasainen taistelu ja sitä se myös todella oli. EsLe C2 vei ensimmäisen erän nimiinsä pistein 25-21. Toisessa erässä EsLen ote hieman herpaantui ja vastustaja paransi peliään. Toisen erän lopputulos 12-25 PuMa C5:lle. Ratkaiseva kolmas erä oli varsin tasainen, mutta EsLen onnistui kääntämään erä itselleen pistein 15-13 ja koko tunnin ja yhden minuutin kestäneen ottelun erin 2-1. Toisen pelin kovin pisteidentekijä EsLen joukkueessa oli Alina Hekkanen seitsemällä henkilökohtaisella pisteellä. Päivän viimeisessä pelissä EsLe C2 kohtasi toisen joukkueen Puistolasta, PuMa C6:n. PuMa C6 tarjosi myös EsLen tytöille kovan vastuksen. PuMa C6 johti EsLeä ensimmäisessä erässä jo 16-20, 19-23 ja 20-24. Tästä huolimatta EsLen tytöt pystyivät punnertamaan itsensä erävoittoon hienon taistelun lopuksi pistein 27-25. Toinen erä oli hyvin tasainen alusta loppuun, mutta jälleen EsLe oli terävämpi erän lopun ratkaisupalloissa, voitti erän 26-24 ja koko tasan tunnin kestäneen pelin erin 2-0. Tässäkin pelissä EsLe C2 paras pisteiden tekijä oli Alina Hekkanen 10 pisteellä. Myös Amanda Haddad sekä Elli Lahdes olivat terävinä ja keräsivät 6 pistettä kumpikin. EsLe C2 joukkueen lopullinen sijoitus turnauksessa toinen ja pelit jatkuvat poolissa H7, missä EsLe C2 kohtaa kolmen viikon kuluttua BV Blackin Järvenpäästä, sekä PuMa C3- ja PuMa C4-joukkueet Puistolasta.

C2 lohkotulokset

EsLen C1 tyttöjen turnaus järjestettiin sunnuntaina 4.10 Myyrmäessä. Ennakkoasetelmien mukaan EsLe C1-joukkue oli rankattu turnauksen ykkösjoukkueeksi. Ensimmäisessä pelissä EsLen vastustajaksi tuli Kove CT Korsosta. EsLen tytöt pelasivat omalla tasollaan ja olivat vastustajaa taitavampia kaikille pelin osa-alueilla. Vastustajan hyvästä yrityksestä huolimatta EsLe C1 vei molemmat erät nimiinsä selvästi 25-6 sekä 25-9 ja koko pelin erin 2-0. Peli kesti yhteensä 35min. Ensimmäisen pelin parhaat pisteidentekijät olivat Säde Mähönen kymmenellä pisteellä sekä Tilda Soini kahdeksalla pisteellä. Toisessa pelissä vastaan asettui PuMa C3. EsLe C1 jatkoi hyvää tekemistä myös toisessa pelissä ja voitti erät selvästi 25-11 sekä 25-7 ja koko ottelun erin 2-0. Peli kesti yhteensä 31 minuuttia ja Esle C1 parhaat pisteidentekijät olivat Säde Mähönen 13 pisteellä sekä joukkueen passari Lotta Lundell 5 pisteellä. Kolmas ja viimeinen EsLe C1 peli pelattiin Vanle CT:tä vastaan. EsLe C1 lähti tässäkin pelissä omille teilleen heti ensimmäisen erän alussa. Vanle pystyi kuitenkin nousemaan erän puolivälissä Esle C1 rinnalle ja ohikin Vanlen Laura Kiviojan erinomaisten suoritusten siivittämänä. EsLe C1 aikalisä tilanteessa 10-11 tuotti tulosta. Aikalisää seurannut syöttövaihto ja erinomaiset otteet Rimma Purhosen seuraavan syöttövuoron aikana käänsivät erän kulun selvästi EsLelle. Lisäksi tätä seurannut Nerea Luolamon kolmen pisteen putki terävän verkkopelin seurauksena ratkaisi erän lopullisesti. Ensimmäinen erä päättyi EsLe C1:lle lukemin 25-17. Toisessa erässä EsLe lähti alusta alkaen omille teilleen ja Säde Mähösen tehokkuus sekä verkolla että omissa syötöissä oli yksinkertaisesti liikaa Vanlen puolustukselle ja vastaanotolle. Toinen erä päättyi Eeva Piiran hienoon henkilökohtaiseen suoritukseen ja lukemiin 25-12. Näin koko ottelu EsLelle 35 minuutissa erin 2-0. Kolmannen pelin parhaat pisteidentekijät olivat Säde Mähönen yhdeksällätoista sekä Rimma Purhonen, Nerea Luolamo ja Eeva Piira kaikki viidellä pisteellä. Kolmen pelin saldona siis erät 6-0, pisteet 150-62 ja lisäksi Säde Mähönen nousi koko sarjan pistetilaston kärkipaikalle 42 henkilökohtaisella pisteellä! EsLe C1 pelit jatkuvat poolissa F6, missä vastaan tulevat KaPo Karkkilasta, HPK Musta Hämeenlinnasta sekä NALE C1 Helsingistä. F6 pooliturnauksen voittaja nousee valtakunnalliseen 1. sarjaan, joten turnauksessa onnistumiseen liittyy erityistä panosta