Tule valmentajaksi

Tervetuloa mukaan innokkaaseen, kasvavaan junnuseuraan!

Meille on viime vuosina tullut niin paljon uusia pelaajia tekniikkakoulun kautta, että sekä tekniikkakoulut että sieltä siirtyvät pelaajat tarvitsevat kipeästi lisää valmentajia.

Valmentaja hoitaa joukkueen harjoittelun ja turnaukset. Hän siis suunnittelee harjoitukset, ja yleensä vetää myös harjoitukset käytännössä. Muissa käytännön asioissa häntä auttaa joukkueen vanhemmista mukana oleva joukkueenjohtaja (jojo). Toivon mukaan vanhemmista löytyy myös muuta apua valmentajalle. Nuoremmista, myös itse pelaavista valmentajista voi saada apuvalmentajan vetämään treenit esim. kerran viikossa, ja/tai olemaana apuvalmentajana harjoituksissa. 

Valmentajan tulee ennen valmentamisen aloittamista käydä läpi "Vastuullinen toiminta lentopallossa"-verkkokurssi: Et ole yksin, Häirintä urheilussa, Vastuullinen valmennus ja Puhtaasti paras -verkkokurssit (tulossa: Reilusti paras). Kurssikokonaisuus on tarkoitettu kaikille lentopallon parissa toimiville ja se on maksuton. Myös valmentajille suunnattuun, liiton järjestämään Tekniikkakouluun ja Aloittavan ohjaajan koulutukseen olisi hyvä osallistua aika alkuvaiheessa valmentamista aloitettaessa. Em koulutusten kesto on yhteensä noin kaksi päivää. Sen jälkeen on toki innostuksen mukaan 1.ja 2. tason valmentajakoulutuksia, jos valmentajapolulle haluaa lähteä ihan tosissaan. Seura maksaa koulutukset, jos henkilö toimii seurassamme valmentajana.

Joukkueesta riippuen harjoituksia on 2-4 kertaa viikoss. Sarjassa pelaavilla joukkuella on lisäksi turnaukset noin kolmen viikon välein loka-huhtikuussa. Mikäli joukkue osalistuu esim. naisten paikallissarjaan lisäksi, niin pelejä on noin kerran viikossa.

Tekniikkakoulussa harjoituksia pidetään kaksi kertaa viikossa, eikä turnauksiin osallistuta, joten tk:n valmentajalla ajankäytön tarve on pienempää kuin pelaavan joukkueen valmentajalla.

Valmentajille maksetaan harjoituksien hoitamisesta valtion matkustussäännön mukaiset kilometrikorvaukset, turnausmatkoista 20 s/kilometri sekä päivärahat. Lisäksi seura maksaa valmentajille seuran verryttelyasut ja paidat. Varsinaisia palkattuja valmentajia meillä ei ainakaan toistaiseksi  pieneä seurana ole ollut, mutta jäsenmäärä lisääntyy kyllä koko ajan.

Ota yhteyttä ja kysy lisää! Riitta Metsäkoivu, pj., riitta.metsakoivu@pp.inet.fi, p. 040 7224424, tai Juha Yli-Uotila, varapj. ja valmentaja, juhaty@gmail.com, p. 0503381763