2-sarja

Naisten 2-sarja on taakse jäänyt ja nyt mennään kohti 1-sarjan koitoksia joukkuenimellä Hel Volley A1.

Kausi 2013-14 (alhaalla tuoreimmat uutiset)

Kaudella 2013-14 pelaamme naisten 2-sarjaa A-tyttöjoukkueella. Valmentajina toimivat Seppo Hoivala ja Rauno Muukka ja joukkueenjohtajina Riitta Metsäkoivu sekä Pauli Pirttimäki.

Espoon A-tytöistä koostuvan N2-joukkueen kausi päättyi naistenkakkossarjan 27.4 finaalissa. Salon Viestiä vastaan pelattu ottelu päättyi Espoolaisten häviöön (3-1) , mutta häviöstä huolimatta kausi on ollut upea. Hopee ei oo häpee! Alhaalta löytyvät tuoreimmat uutiset ja peliraportit.

Naisten 2-sarjan aloitus 1.10.2013

Naisten kakkosarjakausi alkoi runkosarjan lohkon 13 kotipelillä Saarnilaaksossa tiistaina 1.10. kun Espoo Lentiksen vastustajaksi saapui Vantaalta Korson Veto.
Ottelu lähti käyntiin varsin tasaväkisissä tunnelmissa Korson kuitenkin viedessä kaksi ensimmäistä erää luvuin 23-25 ja 24-26. Kolmanteen erään Espoon tytöt löysivät uuden vaihteen ja tuloksena hieno 25-15 erävoitto. Neljäs erä alkoi vielä edellistäkin vauhdikkaammin ja äkkiä tulostaulu näyttikin Espoolle erävoittoa murskalukemin 25-8. Viidennessä ja ratkaisevassa erässä taistelu voitosta kiihtyi loppua kohden ja tuloksena Korson erä- (14-16) ja otteluvoitto numeroin 2-3.

Seuraavaksi Espoo Lentis kohtaa ryhmän Naarasleijonia (NaLe) Töölön kisahallilla sunnuntaina 13.10. klo 15:00 alkaen. Tervetuloa kannustamaan Espoota!

Kakkossarjan vierasottelu Kisahallilla 13.10.2013

Kakkossarjakauden ensimmäinen vierasottelu pelattiin Helsingin Kisahallilla paikallista Naarasleijonat 3/MM (NaLe) joukkuetta vastaan. Ottelu eteni alusta lähtien Espoo Lentiksen komennossa, eikä tuosta juuri matkan varrella lipsuttu. Ensimmäinen erä Espoolle murskalukemin 6-25. Toisessa erässä NaLe yritti hieman kiriä, mutta ei oikein päässyt mukaan pistetehtailuun ja erä päättyi tulokseen 13-25. Kolmannen erän alussa Espoon porukka hieman nukahti ja NaLe pääsi hieman kuin varkain parin pisteen etumatkalle, mutta melko nopeasti tilanne kääntyi Espoon eduksi ja erä päättyi 9-25. Näin siis kauden ensimmäinen kakkossarjan voitto ja pisteet Espooseen puhtain numeroin 0-3.

Seuraava ottelu pelataan kotona Saarnilaaksossa sunnuntaina 20.10. klo 15:30 alkaen kun vastaan asettuu PuMa 2 Helsingistä.

Tervetuloa kannustamaan Espoo kotivoittoon!

Kakkossarjan kotiottelu Saarnilaakson koululla 20.10.2013

Kakkossarjakauden toiseen kotiotteluun Espoo Lentiksen vastustajaksi saapui PuMa 2 Helsingistä.
Jälleen kerran Espoo aloitti ottelun vahvasti, eikä antanut vastustajalle periksi missään vaiheessa.
Ensimmäinen erä Espoolle luvuin 25-17, seuraava 25-20 ja kolmas 25-19. Eli hieno 3-0 voitto ja
täydet pisteet Espoolle!

Sekä tämän, että myöhemmin samana iltana pelatun Korson Veto - Naarasleijonat ottelun tulosten
seurauksena Espoo Lentis nousi lohkonsa kärkipaikalle yhden pisteen turvin ennen Korsoa.

Seuraavaksi on vuorossa vierasottelu jossa vastustajana Tapanilan Erä / Erän Frescot 2/HH.
Ajankohta on maanantai 28.10. alkaen klo 19:00. Ottelupaikka on Maatullin ala-aste, osoitteessa
Kimnaasipolku 5, 00750 Helsinki.

Tervetuloa kannustamaan Espoota!

Kakkossarjan vierasottelu Maatullin ala-asteella 28.10.2013

Espoo Lentis vieraili maanantaina 28.10. Tapanilan Erän (N2 Frescot) kotisalilla Maatullin ala-asteella Tapanilassa. Frescot oli kohdattu viimeksi Espoonlahden Iskun järjestämässä syysturnauksessa ja tuosta ottelusta oli muistiin rekisteröitynyt tappio.

Tällä kertaa Espoon tytöt eivät antaneet vastustajalle mitään mahdollisuuksia, vaan lähtivät puolustamaan lohkon 13 ykköstilaa. Ensimmäinen erä oli kuitenkin varsin tasainen, mutta päättyi lopulta Espoolle lukemin 26-28. Toinen ja kolmas erä olivat hieman enemmän Espoon näpeissä ja niin näistä molemmista erävoitto luvuin 22-25.  Koko ottelu siis Espoo Lentikselle puhtaasti 0-3.

Voitto varmisti säilymisen lohkomme ykköspaikalla yhden pisteen turvin ennen Töölön Vesaa, joka kohdataan seuraavassa ottelussa kotona Saarnissa tiistaina 5.11. alkaen klo 20:00. Tervetuloa kannustamaan Espoo kotivoittoon!

Kakkossarjan kotiottelu Saarnilaakson koululla 6.11.2013

Espoo Lentis sai sateisen tiistai-illan vieraakseen Töölön Vesa N2-joukkueen Helsingistä. Sekä koti- että vierasjoukkueen kannattajia oli paikalla sen verran että saliin saatiin mukavasti tunnelmaa. Odotuksena oli, että ottelusta muodostuisi pitkän sitkeä viisieräinen vääntö, mutta toisin kävi.

Espoo otti komennon heti ensimmäisestä erästä alkaen. Pistejohtoa oli niinä hetkinä riittävästi, kun oma peli hieman takkuili, joten Vesa ei saanut Espoota kiinni. Ensimmäinen erä Espoon tytöille 25-22, toinen vieläkin selkeämmin 25-18 ja kolmas 25-16.
Vain yhdessä erässä Vesa pääsi tasoihin ja pari pistettä edellekin, mutta Espoo sai pelinsä nopeasti uuteen vauhtiin ja vei kotiottelun voiton puhtaasti 3-0.

Tällä tuloksella Espoo säilyy lohkokärjessä pisteen turvin ennen Korson Vetoa, joka kohdataan tulevana lauantaina Vantaalla.
Ottelupaikkana on Korson koulu, osoitteessa Kisatie 29 Vantaa. Ottelu alkaa kello 14:45. Tervetuloa kannustamaan Espoota!

Kakkossarjan vierasottelu Korson koululla 9.11.2013

Lohkon 13 kärkijoukkueet, eli Espoo Lentis ja Korson Veto kohtasivat jälleen, tällä kertaa Korson koululla järjestetyssä ottelussa. Ottelusta muodostui samankaltainen vääntö kuin kauden ensimmäisestäkin kakkossarjan kohtaamisesta. Ensimmäiset kaksi erää hiukan helpon oloisesti Korsolle 25-18 ja 25-17. Seuraavat kaksi erää Espoolle niin ikään suhteellisen helposti luvuin 23-25 ja 19-25. Näin päädyttiin jälleen viidenteen erään, jossa Korso pääsi tavoittamattomalle etumatkalle ja vei erän 15-12 ja näin myös koko ottelun tuloksella 3-2.

Tämä tarkoitti sitä, että Korso valtasi lohkon kärkisijan, vaikka tasapisteissä (14) vielä ollaankin. Tähän tulokseen päädyttiin koska Korsolla löytyy aiemmista otteluista yksi voitettu erä Espoota enemmän (17-16).

Seuraavaksi Espoo Lentis kohtaa jälleen Naarasleijonat (NaLe). Tällä kertaa kotiottelussa Saarnilaakson koululla sunnuntaina 17.11. klo 15:30 alkaen.

Tervetuloa paikan päälle kannustamaan Espoota!

Kakkossarjan kotiottelu Saarnilaakson koululla 17.11.2013

Espoo Lentiksen kotiotteluun saapui vastustajaksi tällä kertaa Naarasleijonat 3/MM (NaLe) Helsingistä. Edellisessä kohtaamisessa Töölön kisahallilla Espoon tytöt eivät antaneet vastustajalle juurikaan mahdollisuuksia, vaan veivät tuolloin ottelun puhtaasti 0-3. Tässä ottelussa jatkettiin suunnilleen samoissa asetelmissa. Ensimmäinen erä Espoolle helposti 25-9 ja toinen erä todella hienoilla esityksillä 25-5. Ainut hetki jolloin NaLe pääsi johtoon, taisi olla kolmannen erän alun pistetilanteessa oli 2-3. Tähän etumatka sitten typistyikin ja Espoo nousi kolmannen erän voittoon luvuin 25-12 ja näin otteluvoittoon 3-0. Ottelu oli alusta loppuun täynnä hienoja suorituksia kaikilta Espoon tytöiltä.

Runkosarjan lohkon 13 kärkitila vaihtui viikonlopun mittaan kun KoVe kaatui hieman yllättäen Töölön Vesaa vastaan luvuin 2-3. Espoo siis nousi lohkon kärkeen kahden pisteen erolla KoVeen, kun kärkijoukkueilla on kolme ottelua pelaamatta.

Seuraava vastus Espoo Lentikselle saadaan vierasottelussa PuMa 2/JK:sta tiistaina 26.11. alkaen klo 19:00 Nurkkatien ala-asteella Helsingissä. Tervetuloa paikan päälle kannustamaan Espoota!

Kakkossarjan vierasottelu Puistolassa Nurkkatien koululla 26.11.2013

Espoo Lentis vieraili Puistolassa tiistai-iltana kohdaten PuMa 2/JK:n Nurkkatien koulun palloiluhallissa. Edellinen kohtaaminen Saarnilaaksossa sujui Espoolaisten tahdissa, eikä tämäkään kerta tuottanut pettymystä. Ottelun alussa oli havaittavissa hieman hapuilua molemmin puolin, mutta tästä huolimatta Espoo kokosi itsensä ja aloitti erävoitolla 20-25. Kummallekin joukkueelle syntyi muutaman pisteen syöttöputkia, mutta niistä Espoon tytöt saivat yliotteen ja veivät toisenkin erän ensimmäisen kaltaisin lukemin. Kolmannessa erässä Espoon tahti kiihtyi, eikä PuMa saanut etumatkaa kiinni. Kolmas ja ratkaiseva erä Espoolle pistein 17-25 ja otteluvoitto puhtaasti 0-3.

Tähän mennessä pelatuista runkosarjan otteluista Espoo on hankkinut kaikista pisteitä. Takana on yhteensä kahdeksan ottelua, joista kuusi ottelua 3-0 voitoilla ja kaksi tiukkaa 3-2 tappiota KoVea vastaan.

Kakkossarjan lohkon 13 kärkeen on kovasti tulijoita ja kun Espoolla on yksi ottelu kärkeä vähemmän pelaamatta, sijoitus on kolmas. Tulevana sunnuntaina pelataan kotiottelu Saarnilaaksossa alkaen klo 15:30 ja tuolloin on jälleen tavoitteena palata lohkon ykköspaikalle. Vastaan asettuu sunnuntaina Tapanilan Erä Frescot 2/HH. Tervetuloa paikalle kannustamaan Espoo kotivoittoon!

Kakkossarjan kotiottelu Saarnilaakson koululla 1.12.2013

Vauhdikasta ottelua odotettiin ja sellainen myös saatiin, kun Tapanilan Erän Frescot saapuivat Saarnilaaksoon Espoon vastustajaksi. Edellinen kohtaaminen oli reilun kuukauden takaa Espoon vierailtua Helsingin puolella ja tuoden täydet pisteet kotiin puhtaalla 0-3 voitolla.

Lauantaina Vihdin leirillä löytyneet "uudet lihakset" otettiin käyttöön ottelun alusta alkaen ja vaikka jalat kenties hiukan painavilta tuntuivatkin, se ei juuri näkynyt Espoolaisten otteissa. Ensimmäinen erä Espoolle 25-17, toinen hiukan kapeammalla erolla luvuin 25-21 ja viimeinen ylivoimaisin ottein 25-9.

Ottelu oli Espoolaisten hienojen suoritusten sävyttämä. Koko joukkue tiesi minkä eteen taistellaan ja piti huolen että sarjataulukkoon ilmestyy täysi määrä pisteitä. (Tämä siis sillä edellytyksellä että liitto saa tulospalvelunsa joskus toimimaan.)

Sunnuntaisella voitolla Espoolla on vielä mahdollisuudet päättää runkosarja lohkovoittoon. Kun Espoolla on runkosarjassa yksi ottelu pelaamatta sijoitus on toinen. Tulevana lauantaina kohdataan siis vielä Töölön Vesa Kisahallilla. Kävi tuossa ottelussa miten tahansa, on Espoo kuitenkin tehnyt huiman nousun viime kauteen verrattuna.

Tervetuloa Kisahallille kannustamaan Espoota lauantaina 7.12. klo 15:00 alkaen.

Kakkossarjan vierasottelu ja runkosarjan (lohko 13) päätös Kisahallilla 7.12.2013

Naisten kakkosen runkosarja saatiin Espoolaisittain kunniakkaasti päätökseen itsenäisyyspäivän jälkeisenä lauantaina. Lauantain otteluun valmistauduttiin aamutreenien ja yhteisen lounashetken kautta. Näytti siltä että tämä kannatti, koska Töölön Vesasta ei tälläkään kertaa ollut Espoon tytöille vastusta. Ottelu vietiin vauhdilla läpi kolmessa erässä pistein 12-25, 23-25 ja 8-25, eli 0-3 voitto Espoolle.

Tämän seurauksena Espoolle upea lohkovoitto, joka todistaa millainen harppaus on otettu viime kaudesta. Tuolloin piste- taulukko näytti runkosarjan päätteeksi pyöreätä nollaa, kun tämän kauden saldona oli kahdeksan 3-0 voittoa kymmenestä ottelusta. Näiden lisäksi molemmista KoVelle hävitystäkin (3-2) ottelusta otettiin pisteet, eli syyskauden jokainen ottelu kasvatti pistesaldoa.

Syyskauden tavoitteet kakkosessa siis saavutettiin upeasti. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä...

Ylemmän jatkosarjan aloitus, vierasottelu (lohko 6) Töölön Kisahallilla 25.1.2014

Vuodenvaihteen tauon jälkeen aloitettiin lauantaina 25.1. ylemmän jatkosarjan ottelut Laajasalon Voiman vieraana Töölön Kisahallilla. Vastustaja oli Espoolle entuudestaan melko tuntematon, vaikka tuttuja kasvoja sieltä riveistä toki löytyi.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää todistivat alkulämmittelyn ja siinä hankittavan pallotuntuman merkitystä. Pikku häsläyksestä johtuen Espoo joutui lainaamaan vastustajalta palloa lämmittelyyn, koska omat pallot olivat hetkellisesti toisaalla. Yhden pallon turvin ei tuntumaa oikein löytynyt ja sitä haettiin sitten itse pelistä. Ensimmäiset kaksi erää menivät Laajasalon Voimalle pistein 25-23. Kun tuntuma sitten löytyi, sai Espoo koneet käyntiin, eikä pysäyttäjää enää löytynyt. Näin kääntyivät loput kolme erää Espoo N2:lle luvuin 17-25, 19,25 ja 10-15 ja hieno taisteluvoitto erin 2-3 oli tosiasiaa.

Ylemmän jatkosarjan ensimmäinen kotiottelu (lohko 6) Saarnilaakson koululla 26.1.2014

Tähän otteluun Espoo N2:lle oli luvassa tuttu vastustaja Vantaalaisesta Korson Vedosta. Kirkkaana muistissa oli syksyn runkosarjan kaksi kohtaamista jotka molemmat päättyivät viiden erän tahkoamisen jälkeen KoVelle. Nyt oli siis tullut näytön paikka.

Ensimmäisen erän mentyä KoVen piikkiin pistein 23-25 alkoi hetkellisesti näyttää että tästä tulee edellisten kaltainen vääntö. Espoon valmentaja Rauno Muukka kuitenkin osasi peluuttaa ryhmää sellaisten sävelmien tahtiin, että jo toisessa erässä tilanne kääntyi suotuisaksi. Toinen erä Espoolle luvuin 25-13 ja kolmas samaa kyytiä 25-15. Neljänteen erään KoVe löysi hiukan uutta vauhtia, mutta sekään ei enää riittänyt ja Espoo vei erän lukemin 25-19 ja otteluvoiton upeasti 3-1.

Tuplaviikonlopun tuplavoitoilla hankitut pisteet nostivat Espoon kuutoslohkon kärkipaikalle (5pt) tasapistein, vaikka alla on yksi peli toista ja kolmatta sijaa pitäviä vähemmän. Tuplahieno viikonloppu:-)

Ylemmän jatkosarjan vierasottelu (lohko 6) Pitäjänmäen peruskoululla 6.2.2014

Espoo N2 joukkueessa kiertäneen sairastelun seurauksena pari ottelua siirtyi pelattavaksi myöhemmin, mutta aikatauluissa jo sovittuun Kiri-60-Espoo -otteluun päästiin kuitenkin koko joukkueen voimin. Useamman pelaajan sairastelu ja vähäiseksi jäänyt treenaaminen näkyi otteissa jonkin verran ja meno oli varsinkin ottelun alkupuolella hetkittäin hiukan haparoivaa. Ensimmäinen erä kuitenkin Espoolle 21-25. Toisessa erässä edettiin melko tasaiseen tahtiin, mutta sen loppumetreillä Kiri-60 pääsi ratkaisevasti edelle ja vei erän pistein 25-19.

Kolmas ja neljäs erä olivat hyvinkin edellisten kaltaisia, eli tasaisia vääntöjä alusta loppuun. Näissä kuitenkin Espoo veti sen pidemmän korren ottaen erävoitot lukemin 20-25 ja 22-25. Tuskin kukaan pelaajista tai kumpikaan valmentajista oli kovin tyytyväinen ottelun kulkuun,
mutta luonnollisesti voittoisa 1-3 lopputulos lämmitti mieltä. Tämä tarkoitti sitä että Espoo N2 siirtyi pitämään kuutoslohkon kärkipaikkaa.

Ylemmän jatkosarjan vieras- ja kotiottelut (lohko 6) Töölön Kisahallilla 21.2. ja 25.2.2014

Tuosta 21.2. käydystä ja ihan penkin alle menneestä vierasottelusta en edes lähde tarinoimaan. Töölön Vesa kaatoi kaikkien paikallaolleiden Espoolaisten yllätykseksi Espoo N2:n lukemin 3-1. Näiden otteluiden väliin mahtui Espoo N2:lle lauantaina Vihdissä järjestetty
päivän leiritys, jossa perjantain ottelun käänteet käytiin läpi.

Tuosta leirityksestä oli kovasti hyötyä, koska tiistain kohtaamiseen Espoo oli löytänyt pelivireensä takaisin ja Kisahalli täyttyi tällä kertaa molempien joukkueiden "taisteluhuudoista". Mekkala oli nyt sen verran kova, että naapurikentällä treenanneet ikääntyneemmät herrat vetivät herneet nenään ja kävivät tarpeettoman verbaalihyökkäykseen TöVen valmentajaa kohtaan.

Ottelu kuitenkin sujui Espoolaisten komennossa, ensimmäinen erä Espoolle 25-19. Toisessa TöVe sai hiukan lisää vauhtia ja pienen pisteputken päätteeksi erävoiton luvuin 21-25. Kolmas kääntyi tasaisen väännön jälkeen Espoolle 25-22. Neljännessä alkoi jälleen näyttää huolestuttavalta kun tilanne oli TöVelle jo 16-21. Sitten löytyi oikea syöttöputki ja Espoo meni valtaisan metelin saattelemana vauhdilla ohi. Lopputulos neljännestä erästä edellisen kaltaisin lukemin, 25-22. Näin otteluvoitto ja revanssi perjantailta oli hoidettu 3-1
ja hiljaisuus laskeutui Kisahallille. TöVen kohtaamiset lienevät tältä kaudelta ohi.

Tällä voitolla Espoo palasi lohkon kärkeen parin pisteen erolla Laajasalon Voimaan nähden. Taistelu lohkon kärkipaikoista ei kuitenkaan ole vielä ohi, koska yhdellä kovimmista vastustajista (KoVe) on vielä useampi ottelu pelaamatta. KoVesta otetaan mittaa ensi viikon
puolen välin tietämissä vierasottelussa. Väliin tosin mahtuu pari 2-sarjan kotimatsia ja yksi A-tyttöjen kotiturnauskin. Tekemistä riittää:-)

Assi takoo
Juonittelua ennen peliä

Ylemmän jatkosarjan kotiottelu (lohko 6) Saarnilaakson koululla 2.3.2014

Espoon A-tyttöjen ja kakkossarjajoukkueen otteluiden täyttämä  viikonloppu huipentui Laajasalon Voiman kohtaamiseen naisten  kakkossarjan ylemmän jatkosarjan ottelussa Saarnilaakson koululla.

Ylempi jatkosarja aloitettiin kohtaamalla Laajasalo ja tuolloin  tahkottiin täydet viisi erää, Espoon kuitenkin viedessä tuolloin  voiton. Edellispäivän A-SM pooliturnauksessa hankittu pelivire näkyi  tyttöjen otteissa hienosti vielä sunnuntainakin. Vaihtopenkki kannusti  omiaan ja fiilis oli silmin nähden hyvä.

Laajasalon Voima ei saanut ensimmäisessä erässä peliään riittävän  tehokkaalle tasolle voidakseen antaa Espoolle vastusta. Espoo vei  ensimmäisen erän melko ylivoimaisesti pistein 25-14. Toinen erä alkoi  hyvin tasaisesti ja sellaisena se jatkui ihan loppumetreille saakka.  Tässä Espoo kuitenkin löysi ja hyödynsi erän ratkaisseet tilanteet  vääntäen voiton lukemin 25-23.

Ottelun kolmas erä jatkui hyvin edellisen kaltaisena ja kovin suurta  piste-eroa ei päässyt kummallekaan syntymään. Tällä kertaa Espoo ei  kuitenkaan löytänyt ratkaisupaikoissa mahdollisuutta ja Laajasalo  rynnisti erävoittoon 22-25.

Tästä sisuuntuneena Espoon nuoret naiset aloittivat neljännen erän  vahvasti eikä Laajasalolle jäänyt paljon mahdollisuuksia. Tasaisin  suorituksin ja vähäisin omin virhein Espoo vei erän nopeasti pistein  25-9 ja näin koko ottelun erin 3-1. Lohkon kuusi kärkitila on toistaiseksi tukevasti Espoo N2:n hallussa.  Lohko alkaa kääntymään nyt loppupuolelle, kun Espoolla on kaksi  ottelua jäljellä. Seuraavaksi kohdataan Helsingin Kiri-60  kotiottelussa Saarnilaaksossa tiistaina 4.3.2014.

Ylemmän jatkosarjan viimeiset koti- ja vierasottelut (lohko 6) Saarnilaaksossa 4.3. ja Korsossa 5.3.2014

Tiistaina 4.3. Espoo N2 kohtasi viimeisessä lohkovaiheen kotiottelussa Helsingin Kiri-60:n. Mahtoiko syynä olla menneen viikonlopun raskas pelirupeama vaiko jokin muu, mutta Espoo ei oikein tahtonut saada peliään kulkemaan. Kuukausi taaksepäin Kiri-60 kaatui kotonaan 1-3, kun tällä kertaa kävi juuri päin vastoin. Tämä oli Espoo N2:lle kauden ensimmäinen (ja sovitaan että samalla viimeinen:-) kotitappio.

Vauhdikkaita tilanteita ja Korson koulun salin ikkunoita ja seiniä koetelleita kannustushuutoja ei juurikaan jäänyt puuttumaan keskiviikon 5.3. kohtaamisessa, kun Espoo Lentis N2 ja Korson Veto ottivat mittaa toisistaan. Espoolaisittain ottelun ensimmäinen erä tosin näytti että luvassa olisi "kylmää kyytiä". Alun tasapisteissä liikkuneen tilanteen jälkeen Korso kasvatti nopeasti johdon tilanteeseen 12-20 ja näytti että erä menee kotijoukkueelle aivan varmasti. Jokin kuitenkin "naksahti" Espoolla kohdalleen ja Korsolla pois paikoiltaan. Espoo aloitti huiman kirin ja eteni lopulta hienoon erävoittoon pistein 22-25. Seuraavat kaksi erää mentiin huomattavasti ensimmäistä tasaisempaan tahtiin. Pitkiä pisteputkia ei nähty kummaltakaan osapuolelta. Molemmissa erissä pisteet 25-23 Korson eduksi.

Neljänteen erään valmistauduttaessa Espoon valmennus sai ohjeensa uppoamaan tyttöihin ja tulosta alkoi syntymään. Erä eteni hurjalla vauhdilla, eikä aikaakaan kun Espoo oli takonut taululle erävoiton pistein 13-25. Tästä viidenteen ja ratkaisevaan, jossa Espoo ei enää antanut otteensa lipsua. Meno jatkui niin yleisön kuin vaihtopenkin kannustushuutojen saattelemana Espoon erävoittoon pistein 6-15 ja otteluvoittoon lukemin 2-3.

Voitollaan Espoo N2 varmisti ylemmän jatkosarjan lohko 6 ykköstilan, vaikka yksittäisiä otteluita on toisilla vielä jokunen pelaamatta. Tästä edetään seuraavaksi puolivälierävaiheeseen ja odotellaan kuka muu selviää lohkosta 6 jatkoon. Vahvimmat ehdokkaat lohkon kakkossijalle ja jatkoon menijöiksi ovat Espoon tämän viikon vastukset, eli Kiri-60 ja KoVe.

Ylemmän jatkosarjan puolivälierät Espoo N2 vs. Turun Isku

Voitettuaan ylemmän jatkosarjan lohkon 6, Espoo N2 varmisti paikkansa puolivälieriin. Puolivälieriin vastustajaksi valikoitui naapurilohkon kakkonen, eli Turun Isku. Puolivälierät pelattiin kahden ottelun ja tarvittaessa ratkaisevan lisäerän yhdistelmällä.

Ensimmäinen osaottelu pelattiin sunnuntaina 16.3. Espoo N2:n kotisalilla Saarnilaakson koululla. Ottelu lähti rivakasti käyntiin ja kahden ensimmäisen erän perusteella näytti siltä että Espoo vie ottelun puhtaasti 3-0. Ensimmäiset kaksi erää olivat toki tiukkoja, mutta silti Espoo hallitsi eriä suurimmilta osin. Turkulaisilla oli kuitenkin toisenlaiset ajatukset pelin kulusta ja käänsivät tilanteen yllättävän vaivattomasti 2-2:een. Varsinkin neljäs erä oli Espoon nuorilta naisilta yllättävän heikkoa esitystä. Viidenteen ja ottelun ratkaisevaan erään rivit kuitenkin koottiin hienosti yhteen ja muutaman jatkopallon jälkeen pääsivät niin kohtuullisen runsas kotiyleisö kuin pelaajatkin tuulettamaan ensimmäisen välieräottelun voittoa. Voitto Espoolle erin 3-2, eräpisteiden jakautuessa 25-22, 25-18, 22-25, 12-25, 18-16.

Toiseen osaotteluun matkustettiin Turun Iskun vieraaksi. Ottelu pelattiin viikko edellisestä, eli sunnuntaina 23.3. Isku tuntui olevan kotisalillaan hyvässä vedossa ja vei ensimmäisen erän nopeasti. Tästä vuorostaan sisuuntuneena Espoon naiset ottivat Turkulaisista niskalenkin,josta vastustajat eivät hetkeen vapautuneet. Seuraavat kolme erää Espoo N2:lle ilman suurempaa tuskailua ja puolivälierät oli näin voittoisasti taputeltu. Voitto Espoolle erin 1-3, eräpisteiden jakautuessa 25-17, 16-25, 19-25, 21-25.

Tästä Espoo eteni kahdeksan parhaan joukkoon, eli välieriin, jossa vastustajaksi on valikoitunut Naarasleijonien kakkossarjajoukkue Helsingistä.

Espoo N2:lle naisten 2-sarjan hopeaa!!!

Espoo Lentiksen yksinomaan A-tytöistä muodostuva N2-joukkue kohtasi Salon Viestin sunnuntaina 27.4. naisten 2-sarjan finaalissa. Ottelu pelattiin Salossa Hermannin koululla. Espoon otteet ensimmäisessä erässä olivat varsin vakuuttavia ja erävoitto irtosi jopa hiukan helpon tuntuisesti (18-25). Tämän jälkeen tilanne hieman tasoittui Viestin päästyä peliin mukaan ja tasaisempien toisen (25-20) sekä kolmannen erän (25-21) jälkeen Espoon vauhti ei enää aivan riittänyt. Neljäs erä Viestille pistein 25-14 ja kultaa Saloon erin 3-1.

Finaalitappiosta huolimatta Espoon kausi naisten kakkossarjassa oli pullollaan upeita suorituksia ja saavutuksia. Syksyn runkosarjan voitto, nousu ylempään jatkosarjaan josta voitokkaiden puolivälierien ja välierien kautta finaaliin.

Todella upea suoritus koko joukkueelta! Hopea ei todellakaan ole häpeä!