Kausi 2012-2013

Kaudella 2012-13 pelasimme B-tyttöjen SM-sarjaa ja naistenkakkossarjaa.

Päävalmentajana toimii Seppo Hoivala, ja valmentajina Keijo Suuripää ja Rauno Muukka. Keijo Suuripää toimii myös joukkueenjohtajana, p. 0400 620226.

Tästä linkistä pääsee Suomen Lentopalloliiton viralliseen tulospalveluun.

Nyt on taas saatu upea kausi päätökseen. Vaikka keväältä jäi mitalit uupumaan saamme olla ylpeitä kuluneesta kaudesta. Syksyllä saavutimme mitaleista sen kirkkaimman, voittamalla Etelä-Suomen aluekultaa 2012. Supi-turnauksessa syyskuussa ja Baltic Sea-turnauksessa tammikuussa jäimme niukasti mitaleiden ulkopuolelle. Sijoituksemme oli molemmissa turnauksissa neljäs. SM-sarjassa kävimme rankinglistojen kärkipäässä useampaan otteeseen ja lunastimme 12 joukkueen lopputurnauspaikan ainoana joukkueena Etelästä. Lopputurnauksessakin ylsimme hyvään sijoitukseen, mutta ennen kaikkea päätimme kautemme hymy huulilla.

Tästä syystä haluamme kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana matkallamme - pelaajat, valmentajat, seura, vastustajat, kannattajat, vanhemmat, ystävät ja tukijat. Me pelaajat haluamme erityisesti kiittää päävalmentajaamme Seppo Hoivalaa, jonka opeilla ja tiukalla valmennuksella kehityimme yksilöinä ja joukkueena lentopalloilijoiksi. Lämmin kiitos myös valmentaja-huoltaja Rauno Muukalle hienoista teippauksista, puntilla karjumisesta, omaperäisestä huumorista ja raudanlujasta tsempistä pitkin kautta. Haluamme myös kiittää joukkueenjohtajiamme Pauli Pirttimäkeä ja Keijo Suuripäätä, jotka näiden vuosien aikana järjestivät meille mainiot puitteet harjoitella, kehittyä ja osallistua peleihin ja turnauksiin eri puolilla Suomea.

Suurkiitos vielä valmentajakaksikollemme Keijo Suuripäälle ja Rauno Muukalle, jotka kolme vuotta sitten asettivat joukkueellemme tavoitteeksi SM-lopputurnauspaikan vuodelle 2013, joka meidän pelaajien mielestä tuntui siihen aikaan lähes mahdottomuudelta. Mutta Keijon ja Raunon sitoutuneisuus ja peräänantamattomuus joukkueen eteen palkittiin viime viikonloppuna Eurassa SM-finaaleissa.

Sydämmellinen kiitos kaikille saamastamme tuesta!

Espoo Lentis B96 - tytöt

KAUSI 2012-13

 

SM-lopputurnaus Eurassa 27.-28.4

Viimeiseen SM-koitokseen oli valmistauduttu huolella. Edeltävänä viikonloppuna olimme olleet Lohjan Kisakalliossa leirillä ja kuluneella viikolla oli sekä harjoiteltu että levätty. Pienen takaiskun toki toi libero-Lauran loukkaantuminen, jonka vuoksi lähdimme viikonlopun turnaukseen vajaalla miehistöllä Lauran toimiessa joukkueen huoltajana.

Lähdimme perjantaina päivällä Raumalle, jossa majoituimme viikonlopun ajan. Illalla meillä oli harjoitukset pelipaikalla Euran juuri uudelleenavatussa liikuntahallissa. Hyvältä vaikutti ja suuntasimme takaisin hotellille illalliselle. Illallisen jälkeen joukkueen pelaajat kävivät tutustumassa hotellin uima-altaaseen sekä saunatiloihin ja sitten olikin jo nukkumaanmenon aika.

Ensimmäinen pelipäivä

Herätyskellot soivat lautantaina aikaisin ja lähdimme takaisin Euraan lopputurnauksen avajaisia varten. Avajaiset olivat hienot ja jopa kepeillä kulkeva "huoltajamme" pysyi sisäänmarssissa pystyssä.

Kolmen joukkueen alkulohkossamme kohtasimme JyväsLentiksen Jyväskylästä ja tutun Salon Viestin. Ensimmäisessä pelissä JyLeä vastaan lähdimme heti täysillä liikkeelle ja tuloksena turnaukselle mahtava alku - erävoitto lukemin 26-24. Toisessa erässä jäimme heti alakynteen ja erä päättyi JyLeläisten eduksi 18-25. Näinpä edessä oli kolmas erä. Kolmannessa erässä oli tasaista vääntöä. Lopputuloksena karvas 13-15 tappio. Pelistä jäi kuitenkin hyvä fiilis, koska peli kulki erittäin hyvin.

Täynnä tarmoa lähdimme seuraavaan peliin Salon Viestiä vastaan. Peli pelattiin toisella pelipaikalla, Sorkkisten koululla, jonne oli pari kilometriä matkaa. Peli oli alkuunsa tasaista mutta vastaanottomme takkuilessa Viesti päätyi helpohkoon 2-0 voittoon, eräpisteiden ollessa 17-25 ja 21-25.

Oltuamme alkulohkomme kolmansia saimme neljännesvälierässä vastaamme A-lohkon kakkoset eli järjestävän seuran Euran Raikun. Ottelun voittajalle oli tarjolla varmistettu paikka kahdeksan parhaan joukkoon ja häviäjä joutuisi pelaamaan sijoista 9-12. Ensimmäinen erä oli todella tasainen. Erä sai todellakin unelma-alun, olimme nimittäin erää lähempänä puolivälieräpaikkaa - 25-23 ja erävoitto. Toiseen erään EuRa sai uutta puhtia kannatusjoukkoilta joita oli saapunut sankoin määrin urheiltutalolle. Toinen erä meni EuRalaisten komennossa ja aloitimme takaa-ajon liian myöhäisessä vaiheessa. Taas oli edessä jatkoerä EuRan voittaessa toisen erän 19-25. Kolmannessa erässä jännitys oli käsin kosketeltavaa. Valitettavasti Eura otti jälleen vauhdinpitäjän roolin ja lopulta heidän johdostaan tuli liian suuri emmekä enää kykeneet kuromaan heitä kiinni. Kyyneleiden saattelemina 2-1 tappio ja meitä odotti pelit sijoista 9-12. Takaisin hotellille, syömään, saunaan, katsomaan elokuvaa ja (lasten leikkihuoneen kautta) nukkumaan.

Toinen pelipäivä

Sunnuntaina pelit alkoivat jo yhdeksältä aamulla Euran urheilutalolla. Vastuksena viimeeksi alkusyksyn Supi-turnauksessa kohdattu Vilppulan Tähti. Yllättävän vaisu Vilppula nujertui ensimmäisessä erässä helposti lukemin 25-11. Toinenkin erä alkoi osaltamme ryminällä ja kohta tulostaululla olikin jo lukemat 12-0 Espoon hyväksi. Jo lumierältä vaikuttanut erä ei ollutkaan niin selvä kuin miltä aluksi vaikutti ja Vippula onnistui kaventamaan piste-eroa 11 pisteeseen, erän loppuessa pisteisiin 25-14. Helpolla 2-0 voitolla varmistimme paikkamme 10 sakkiin.

Pelin jälkeen suuntasimme pikaisesti takaisin hotellille aamun toiselle aamiaiselle. Huoneiden luovutuksen jälkeen palasimme pelipaikalle seuraamaan toista välierää, jossa pelasivat toinen alkulohkomme vastustajista JyväsLentis ja nejännesvälierävastus Euran Raiku.

Euran voitettua siirryimme itse punakeltasin viivoin rajattuun pelialueeseen. Verkon toiselle puolelle asettui jo neljättä kertaa keväällä Raision Loimun Apassit. Luvassa oli tiukkaa taistelua jokaisesta pallosta. Aluksi meillä oli vaikeuksia vastaanottaa loimulaisten pahoja leijasyöttöjä mutta kun pääsimme peliin kiinni jäivät Raisiolaiset toinen toisensa jälkeen kiinni korkealle ulottuvaan torjuntaamme. Pallot saivat kyytiä vuorotellen syöttöviivan takaa, molemmista laidoista ja paterikin upposi Loimun kenttäpuoliskolle tiuhaan tahtiin. Kahden tiukan erän jälkeen varmistimme paikkamme Suomen yhdeksänneksi kovimpana tyttöjoukkueena.

Pelaajatilastotkin olivat hienot joukkueemme osalta. Yleispelaaja Ella Eloranta ylsi pistepörssin kolmanteen sijaan ja voitti plusmiinus-tilaston. Myös muut pelaajat ylsivät hienoihin sijoituksiin. Joukkueemme onnistui hienosti torjuntatyöskentelyssä ja Espoolla oli kaikkein eniten torjuntapisteitä.

Iso kiitos järjestäjä seuralle Euran Raikulle hienoista puitteista ja kaikenkaikkiaan onnistuneesta SM-lopputurnauksesta, jota tuskin aivan heti unohdetaan. Onnea myös suomenmestatuudesta EuRa ja muut mitalistit Ylöjärven Ryhti hopealla ja Salon Viesti pronssilla.

Loppusijoitukset SM-sarjassa (12 parasta, alemmista sijoista ei pelattu sijoitusotteluita)

  1. Euran Raiku
  2. Ylöjärven Ryhti
  3. Salon Viesti Chilit
  4. JyväsLentis
  5. Pieksämäen Tsemppi
  6. Pihtiputaan Ploki
  7. Joen Juju
  8. Lempäälän Kisa
  9. Espoo Lentis
  10. Raision Loimu Apassit
  11. Kalevan Lentopallo
  12. Vilppulan Tähti

Välieräturnaus Joensuussa 13.4

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella saimme tehdäoikein kunnon turnausmatkan kun kärkijoukkueiden osalta järjästettävä ns. välierä-turnaus järjästettiin Joensuussa. Lähdimme jo perjantaina iltapäivällä liikkeelle junalla. Reilut neljä tuntia kestänyt matka taittui mukavasti elokuvia katsellessa, musiikkia kunnelless ja pelejä pelailtaessa, eivätkä ahkerat lukiolaisemme malttaneet pysyä  neljää tuntia erossa koulukirjoistakaan. Perille saavuttuamme veimme tavarat hotellillemme ja sitten äkkiä tarkastamaan huomista turnauspaikkaamme harjoitusten merkeissä. 

Lauantai aamuna (vähemmän hyvin nukutun yön jälkeen) kävimme aamulenkillä sateisessa Joensuussa jonka jälkeen vatsat täytettiin runsaalla hotelliaamiasella ja aamupäivällä oli lähtö takaisin pelipaikalle.

Ensimmäinen peli oli tuttuakin tutumpaa Ylöjärven Ryhtiä vastaan. Edelliset kaksi kohtaamista olivat menneet Ryhdin nimiin ja jälleen oli mahdollisuus nujertaa Ylöjärveläiset, mutta toisinhan siinä kävi. Ensimmäisessä erässä ryhtiläiset saivat pelin Espoota vastaan näyttämään helpolta ja erä loppui lukemiin 25-14. Toisessa erässä saimme jo vähän pelistä kiinni ja näytti jo, että edessä olisi kolmas erä, mutta ratkaisun hetkillä ote taas herpaantui ja erä Ryhdille 25-21. Kyseinen viimeinen erä oli Ryhtiä vastaan pelatuista eristä ylivoimaisesti paras tähän mennessä. 

Pelinmittaisen tauon jälkeen kohtasimme isännät Joen Jujun, joilla oli tähän astisista kannatusjoukoista ylivoimaisesti äänekkäin. Jujufaneilla oli nimittäin rumpu, josta meidän joukkueemme pelaajilla oli pari valittua sanaa sanottavana... Mutta Espoo ei rumpuja tarvitse, lähtee meinaan pelaajista semmonen ääni että mikä tahansa instrumentti kalpenee rinnalla. Peli alkoi tasaisesti ja voisi jopa sanoa että meidän hallinnassamme. Sitten Juju lähti karkuun, emmekä enää pystyneet vastaamaan. Erä Joensuulle 25-18. Toisessa erässä jatkui aikalailla samanlainen takkuilu ja pisteet edellistäkin erää karummat 25-15.

Viimeinen ottelu toista pohjoislohkon joukkuetta vastaan. Verkon toiselle puolelle asettui Tsemppi Pieksämäeltä. Eipä lähtenyt peli tässäkään pelissä kulkemaan ja kumpikin erä Tsempille 16-25. Paluumatka koitti pettynein mielin. Onneksi joukkuehenki (sanotaanko että lentopallokentän ulkopuolella) on sen verran hyvä että lähes viiden tunnin junamatka sujui nopeasti. Pitkän matkan päätteeksi tytöt olivat erittäin väsyneitä ja uni maistui varmasti kaikilla.

Pelipäivänä oma pelimme ei sujunut Ryhti-pelin toista erää lukuunottamatta kertaakaan. Ja kun peli ei kulkenut kärsi myös pelaajien keskenäinen yhteistyö ja pelistä tuli aikamoista sooloilua. Ainut kaava mitä päivän aikana noudatettiin oli että kunhan pistetaululla oli mukavan tuntuinen johto ns. lopetimme pelaamisen ja vastustaja kiri kiinni. Kahden viikon kuluttua pelattavaan SM-lopputurnaukseen mennessä on paljon parannettavaa. Pelaajien asuinpaikkojen välimatkojen takia yhteinen harjoittelu jää aika vähäiselle niin saamme onneksi tulevalle viikonlopulle leirin, missä hiotaan se yhteispeli viimeistään kuntoon. 

Kahden viikon kuluttua lähdemme 12 joukkueen lopputurnaukseen Euraan taistelemaan kauden toisesta mestaruudesta ja hienosta lopetuksesta tähän mennessä jo upealle kaudelle (ja tietenkin ainoana Etelän joukkueena edustamaan ESLAa). Nyt kaikki tytöt yhdessä toivovat mahdollisimman monen teistä ystävistä ja sukulaisista lähtevän Euraan kannattamaan tyttöjä. Kiitämme jo tähänastisesta kannatuksesta!

A-pooli Kaukajärvellä 16.3

Lauantai 16.3 koitti ja autojen nokat suuntasivat kohti Kaukajärveä ja viimeistä pooli-turnausta. Palkintona olisi suora lopputurnauspaikka kahdelle kärkijoukkueelle ja loput joutuisivat karsimaan. Ilmassa oli havaittavissa pientä jännittyneisyyttä tulevien pelien kannalta. Kuluneella viikolla oli ollut muutamia sairaustapauksia, mutta onneksi kaikki parantuiat tärkeää päivää varten. 

Ensimmäinen peli oli B-poolista kanssamme noussutta Lempäälän Kisaa vastaan. Peli oli aluksi todella jäykkää ja pakonomaista yrittämistä. Syöttövirheitä tuli luvattoman paljon ja muutenkin peli takkuili. Sitten tilanteessa 17-11 lähti hurja nousukiitomme ja pelirentous tuli takaisin. Erä päättyi lopulta meidän nimiimme  18-25. Toinen erä oli jo rutiinisuoritusta ja otimme jo alusta asti tuntuvan johdon. Erä meille suht helposti 19-25. 

Toiseen peliin lähdettiin pienoisen tauon jälkeen. Se oli emäntäjoukkue KaLea vastaan. Syöttöruudussa tehtiin pahaa jälkeä, vaikka syöttövirheitäkin jälleen tuli liikaa. Tähän erään lähdimme uudella kokoonpanolla, mutta se ei menoa haitannut. Peli-ilo ja rentous säilyivät ja erä meille 12-25. Toisessakin erässä nähtiin hyvää lentopalloa ja myös se meille 15-25. Tämä tarkoitti sitä, että olimme varmistaneet itsellemme paikan lopputurnauksessa! 

Viimeisessä pelissä vastaamme asettui Ylöjärven Ryhti. Viimeksi ryhtiläiset olivat kaataneet meidät murskalukemin, mutta nyt olisi revanssin paikka. Peli lähtikin tasaisesti liikkelle, mutta sitten ryhtiläiset saivat pahoilla syötöillä pelimme hajalle. Torjunnasta löytyi aukkoja, joita ryhtiläiset käyttivät säälimättä hyväkseen ja omassa syöttöruudussa pallo ei pysynyt rajojen sisällä. Erä ryhdille 25-18. Toisessa ja samalla myös viimeisessä erässä alkoi ehkä jo näkyä väsymysta ja siksi peli ei kulkenut. Toinen erä myös ryhdille 25-17. 

Viimeisestä tappiosta huolimatta päivä oli suht onnistunu. Tytöt pelasivat omaa peliään ja ansaitsivat suoran lopputurnaus paikan. Muutamia virheitä lukuunottamatta saatiin nauttia hyvästä lentopallosta! Ensi kerralla suuntaamme Joensuuhun, jossa kohtaamme pohjoislohkon 1 & 2:sen. Mukana siis Pieksämäen Tsemppi, Joen Juju ja etelälohkosta tuttu Ylöjärven Ryhti.

 

A-pooli Raisiossa 9.2. ja B-pooli Maskussa 23.2

Raisio 9.2

Päivitykset kahden viikon takaisesta kolmannesta poolivaiheesta ja eilen pelatusta neljännestä pooliavaiheesta.

Salon voitokkaan turnauksen jälkeen jatkoimme A-poolissa jossa vastassa Salon Viesti sekä B-poolista nousseet Ylöjärven Ryhdin ja Raision Loimun.

Ensimmäinen peli oli Ylöjärveä Ryhtiä vastaan. Heikolla pelillä molemmat erät lukemin (jotka vielä tässä vaiheessa päivää vaikuttivat nöyryyttäviltä) 11-25 ja 14-24 vastustajille. Koneistomme ei lähtenyt kunnolla käyntiin kertaakaan ottelun aikana ja Ryhdin maajoukkuepelaajat tykittivät palloa kenttäpuoliskollemme pallo toisensa jälkeen.

Heti perään peli Salon Viestiä vastaan. Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti mutta kuin napin painalluksella pelimme pysähtyi täysin. Meidän johtaessa erää 9-8 pääsi Chilien passari syöttöruutuun. Hänen painava syöttönsä piti vastaanotto rivistöämme pilkkanaan ja erä päättyi lukemin 9-25. Toisessa erässä jatkui täysin sama kaava. Kymmenen pisteen paikkeilla lähti Chilien nousu. Toinenkin erä päättyi nöyryytykseen 11-25. 

Lähes kahden tunnin tauon jälkeen verkon toiselle puolelle asettui emäntäjoukkue Apassit Raisiosta. Peliin lähdimme vajaalla miehistöllä yypee Ellan joutuessa lähtemään kesken pelien. Pakkaa sekoitettiin ja ensimmäistä kertaa päivän aikana pelissämme näkyi pientä toivoa. Ensimmäinen erä päättyi Apasseille 30-28 ja toisessakin erässä pistimme kampoihin mutta myös se päättyi tappioksemme 25-21.

Päivästä ei jäänyt mitään muuta käteen kuin 3 tappiota sekä lasku B-pooliin. Vastustajien voitot eivät olleet heidän hyvyyttään vaan omaa surkeuttamme.

Masku 23.2

Hiihtolomaviikon päätteeksi kävimme hakemassa vauhtia B-poolista jälleen Turun suunnalla tällä kertaa Maskussa. Osalla joukkueesta oli hallista sekä Maskun Kärpistä vähän karvaita muistoja parin vuoden takaisesta Supersarjan SM-finaalien välierä ottelusta. Tällä kertaa lähdettiin voittamaan. Vastassa Lempäälän Kisa, Maskun Kataja sekä jo tuttuakin tutumpi Raision Loimu. Vaikka osa joukkueesta oli loman aikana matkoilla saimme kuin saimmekin rivistöt kasaan osan tullessa edeltävänä yönä kotiin.

Tavoitteemme ei ensimmäisessä pelissä oikein onnistunut. Lempäälän Kisalta 2-0 (25-17, 25-22) takkiin surkealla esityksellä, joka sai valmentajatkin kiehumaan kentänlaidalla. Pelin jälkeen pelkäsimme pahinta - uusintaa viime turnauksesta...

Toiseen peliin lähdimme yhden pelin mittaisen tauon jälkeen. Vastassa Maskun Kataja Kärpät. Kapteeni Tuulin tsemppauspuheen avulla palauduime hyvin ensimmäisen pelin katastrofista ja paikoin vaikeallakin pelillä onnistuimme kuitenkin ottamaan melko helpon voiton erin 2-0 (25-13, 25-9)

Viimeinen peli heti perään Raision C-tytöillä vahvistettuja oranssipaitoja vastaan. Ensimmäistä kertaa kuukauteen pääsimme edes lähelle omaa tasoamme kun taisteltiin noususta takaisin A-pooliin. Ensimmäisen erän voitimme 19-25, toisen Apassit vastaavin lukemin 25-19 ja ratkaisua haettiin jälleen pidennetyssä ottelussa. Puoltenvaihdossa ottelu vaikutti jo selvältä johtaessamme 2-8, mutta Apassit eivät antaneet periksi vaan tilanne kääntyi jopa 12-10 tilanteeseen. Onnistuimme lopulta rynnimään viimeiset 5 eräpistettä itsellemme ja ottamaan tiukan mutta ansaitun 2-1 voiton.

Kukaan tytöistämme ei päivän aikana päässyt omalle tasolleen. Mahtoiko sitten jojtua vähäisestä harjoittelun määrästä vai mistä, mutta paljon on parannettavaa. Ensi turnauksessa vastassamme on kanssamme A-pooliin noussut LeKi ja A-poolissa pysyneet joukkueet, KaLe sekä Ryhti. Kolmen viikon kuluttua pelaamme joko Tampereen alueella tai kotona.

A-pooli Salossa 26.1.2013

Tällä kertaa suuntasimme autojen nokat kohti Saloa, missä pelattiin SM-sarjan toinen poolivaihe kärkipoolin osalta. Seuranamme Salossa oli isäntäjoukkue Salon Viesti Chilit,  Balticin pronssiottelun vastustaja Euran Raiku sekä kanssamme viime turnauksessa A-poolin noussut Kalevan Lentopallo.

Kaikki vastukset otettiin nöyrin mielin vastaan sillä luvassa oli kovaa kamppailua A-poolissa pysymisestä. Ensimmäinen ottelu Chilejä vastaan suoriutui ruutiinilla 2-0 voitolla.

Seuraavaksi vastassa oli EuRa jotka jouduimme myöntämään paremmiksi vajaa kuukausi sitten. EuRan peli oli yllättävän vaisua ja voitto helpohkosti erin 2-0.

Päivän viimeisessä pelissä kohtasimme KaLen. Ensimmäinen erä selvästi nimiimme 25-11. Toinen erä eteni tasaisesti ja välillä oli vaikeaa. Jouduimme käyttämään molemmat aikalisät mutta lopussa onnistuimme saamaan pisteeroa. Kuin ihmeestä KaLe sai uutta puhtia selvästä tuomarivirheestä ja Seppo joutui turvautumaan pelaajavaihtoihin. Lopulta erä kuitenkin meille 25-11 ja koko peli 2-0.

Turnauksesta jäi erityisesti mieleen mahtavat vastaanottotilastot sekä passari Annan huikea passityöskentely, jossa vastustajan torjunta ei millään mahtanut pysyä mukana.

Turnausvoiton myötä johdamme nyt SM-sarjan etelälohkoa. Ensi turnauksessa kohtaamme B-tyttöjen hallitsevan mestarijoukkue Ylöjärven Ryhdin, Raision Loimun Apassit sekä Salon Viesti Chilit, jotka lisäksemme onnistuivat pitämään paikkansa A-poolissa.

SM-sarjan ensimmäinen poolivaihe Lohjalla 12.1.2013

SM-sarja pyörähti osaltamme käyntiin kotiturnauksella Lohjalla. Oltuamme etelälohkon rankingissä viidensiä pelasimme B-poolissa Raision Loimu Apasseja, Kalevan Lentopalloa ja kauden aikana kovin tutuksi tullutta Vihdin Lentopalloa vastaan. 

Ensimmäisenä vastassa ViLePa. Pelin alussa vastaanottomme suorastaan romahti ja Vihti pääsi seitsemän pisteen karkumatkalle. Onnistuimme erän edetessä kuromaan eroa ja erä venyi jatkopalloille. Tiukan taistelun jälkeen erä Espoolle 29-27. Toinen erä hoidettiin kotiin rutiinisuoristuksin, näimpä SM-sarja avattu 2-0 voitolla.

Seuraavassa pelissä astetta kovempi vastustaja, KaLe. KaLen tytöt hallitsivat ensimmäistä erää, joka päättyi helpohkosti heille. Toisessa erässä Espoo lähti vahvasti liikkeelle ja parin pisteen ero säilyi loppuun asti. Kolmannessa erässä käytiin huimaa kamppailua jokaisesta pallosta. Erä päättyi lopulta KaLelle 15-13, niukimmalla mahdollisella erolla.

Viimeisessä pelissä Loimun Apasseja vastaan peli kulki mainiosti ja kaikki osa-alueet toimivat toivotulla tavalla. Erä niukasti Espoolle. Toisessa erässä vastustaja sai erittäin vahvalla syöttöpelillä rikottua vastaanottoamme, josta myös passi- ja hyökkäyspeli kärsi ja peli venyi jälleen kolmanteen erään. Kolmannessa erässä saimme todella hyvän joukkuehengen päälle ja tytöt tekivät rumaa jälkeä syöttöruudussa. Viimeinen erä helpohkosti meille ja voitto Lounaan hopeamitalisteista.

Lohjalla nähtiin erittäin tasokasta ja jännittävää lentopalloa. Kaikki pelit olivat erittäin tiukkoja ja kuudesta pelistä jopa neljä oli kolmen erän mittaisia. Loimun, KaLen ja Espoon pelit menivät ristiin ja nousupaikat A-pooliin ratkottin eräpisteillä. Espoolla ja KaLella oli molemmilla yksi erätappio vähemmän kuin Loimulla mikä tiesi meidän kahden nousua. Turnausvoiton vei KaLe, voitettuaan meidän kahdenkeskeisen ottelumme.

Pelimme jatkuvat kahden viikon kuluttua A-poolissa, jossa KaLen lisäksi kohtaamme Balticin pronssiotteluvastuksen Euran Raikun sekä Salon Viesti Chilit.

Muut tulokset tulospalvelusta (linkki).

Baltic Sea Junior 5.-6.1.2013

Osallistuimme perinteiseen loppiaisen aikan järjästettävään Baltic Sea Junior turnaukseen jälleen tänä vuonna. B-tyttöjen sarjaan oli ilmoittautunut 18 joukkuetta. Joukkuueessamme pelasi uusi jäsen, Ada Holm.

Ensimmäisenä päivänä pelasimme kaksi peliä. Alkulohkoomme oli arvottu Pieksämäen Tsemppi sekä Maskun Kataja Ässät. Peli kulki kohtuullisesti muutamaa virhettä lukuunottamatta sekä Tsemppi-pelin toista erää. Aikataulusyistä alkusarjan pelejä lyhennettiin 21:een pisteeseen. Sunnuntaita kohti lohkovoittajina sekä koko sarjamme toisiksi kovimmilla pisteillä. Edellä ainoastaan Euran Raiku 97.

TsemppiEspoo B960-2(4-21, 15-21)
Espoo B96Kataja Ässät2-0(21-12, 21-4)

Toiseen kilpailu päivään lähdimme hyvin mielin. Pelimme oli parantunut lauantaista huomattavasti, mikä näkyi ensimmäisessä pelissä aluesarjastakin tuttuja Karhulan Veikkoja vastaan. Peli nimiimme 2-0 lukemin.

Espoo B96KaVe2-0(25-11, 25-12)

Välierään saimme kansainvälistä väriä kun venäläinen Nevskaja asettui verkon toiselle puolelle. Nevskaja oli ylivoimaisesti kovin vastustajamme tähän mennessä. Peli oli aika tasaista mutta ensimmäinen erä Nevskajalle. Toinen erä alkoi surkealle syöttöpelillä. Aikalisän jälkeen pelimme sai tarvittua lujuutta ja erä Espoolle. Kolmas erä oli erittäin tasainen. Puolia vaihdettiin 8-7 tilanteessa. Kolmas erä loppui osaltamme valitettavalla niukalla kahden pisteen erolla, 15-13. Näin edessämme pronssiottelu.

NevskajaEspoo B962-1(25-19, 18-25, 15-13)

Pronssiottelussa vastaamme astui hieman yllättäen lounaan aluemestari Euran Raiku 97. Ensimmäinen erä oli täydellinen farssi. Valmentajan sekoitettua hieman pakkaa pelimme kaatui täydellisesti eikä mikään oikein onnistunut. Erä suorastaan murskalukemin EuRa:lle. Toiseen erään saimme uuden alun ja hyökkäyspelimme toimi hyvin. Erityisesti pateri hyökkäys keskeltä upposi euralaisten kenttään. Parannuksistamme huolimatta myös toinen erä pronssimitaleineen Euraan. Lopputuloksena neljäs sija. Kulta meni Itä 1-aluejoukkueelle ja hopeaa välierässä kohdatulle Nevskajalle.

EuRa 97Espoo B962-0(25-6, 25-21)

Muiden otteluiden tulokset järjestäjien tulospalvelusta.

Etelän AM-lopputurnaus Hollolassa 8.12.2012

B-tyttöjen aluemestaruus ratkaistiin Hollolassa Salpiksen isännöidessä. Mestaruudesta kamppaili lisäksemme viisi muuta joukkuetta: Salpiksen 1- ja 2-joukkue, Karhulan Veikot, Vantaan Lentopallo ja Vihdin Lentopallo.

Joukkueet oli jaettu kahteen alkulohkoon viime turnausten esitysten perusteilla. Meidän lohkossamme pelasivat Salpiksen ykkösjengi sekä Karhulan Veikot, kummatkin aikaisemmin voitettuja. Ensimmäisessä pelissä Salpista vastaan ylläpidimme tasoamme ja voitimme suoraan kahdessa erässä. Toiseen peliin KaVe:n tyttöjä vastaan lähdettiin reilun tunnin tauon jälkeen. Peli oli alusta lähtien erittäin jännittävä. Tiukkaa teki, mutta ensimmäinen erä nimiimme vaaditulla kahden pisteen erolla 25-23. Toinenkin erä oli alkuunsa tiukkaa kamppailua joka pisteestä. Erä ratkesi lopulta vahvan syöttöpelimme ansiosta muutaman läpisyötön saattelemana. Näin lohkovoittajina kohti välierää Salpis 2-joukkuetta vastaan. Syöttöruudussa tehtiin jälleen rumaa jälkeä. Näimpä Salpis nurin ja kauan odotettu finaalipaikka oli täyttä todellisuutta.

Toisessa välierässä pelasivat ViLePa ja KaVe. Ottelu päättyi Vihdin eduksi mikä tarkoitti meille revanssimahdollisuutta viime turnauksen tappiosta. Finaali alkoi odotusten mukaan tasaisesti. Pisteet jakautuivat vuorotellen meille kuin vastustajallekkin. Tulostaulun näyttäessä 9-9 alkoi nousukiitomme ja aloimme kuromaan vähitellen eroa vastustajiimme. Ero kasvoi suurimmillaan 11 pisteeseen, joka säilyi loppuun asti ja ensimmäinen erä odotetun helposti Espoolle 25-14. Toisessa erässä jatkoimme vahvaa hyökkäyspeliämme. Ensimmäisessä erässä ollut vahva syöttöpelimme herpaantui ja pallot leijailivat toinen toisensa jälkeen takarajasta pitkäksi. Tästä huolimatta voitimme toisenkin erän 25-13 ja koko kauden ajan vaivannut ns. "toisen erän-kirous" nujerrettiin. Pitkän kauden päätteeksi kaulaamme ripustetut kultaiset mitalit olivat ansaitut ja tunnelma oli katossa.

Pronssi mitalin kohtalo ratkaistiin erittäin tiukassa ottelussa KaVe:n ja Salpis 2:n välillä. Kolmeen erään venynyt ottelu loppui Karhulan Veikoille ja Salpis jäi varmaasti karvaalta maistuvalle neljännelle sijalle. Onnea myös muille mitalisteille!

Haluamme joukkueena kiittää valmennusjohtoa, kannustus joukkoja ja kaikkia jotka olivat osana matkaamme aluemestaruutta kohti. Kiitos!

L1 VanLe Black Salpis 2 0-2 (20-25, 15-25)
L1 Salpis 2 ViLePa 0-2 (16-25, 19-25
L1 ViLePa VanLe Black 2-0 (25-13, 25-16)
L2Espoo B96Salpis 12-0(25-9, 25-14)
L2 Salpis 1 KaVe 0-2 (21-25, 17-25)
L2KaVeEspoo B960-2(23-25, 17-25)
VE 1 ViLePa KaVe 2-0 (25-12, 25-22)
VE 2Espoo B96Salpis 22-0(25-12, 25-13)
5.-6. VanLe Black Salpis 1 0-2 (22-25, 22-25)
3.-4. KaVe Salpis 2 2-1 (23-25, 25-22, 15-10)
1.-2.ViLePaEspoo B960-2(14-25, 13-25)

 

Loppusijoitukset B-tyttöjen AM-sarjassa

  1. Espoo Lentis B96
  2. Vihdin Lentopallo -90
  3. Karhulan Veikot
  4. Salpis BT97-2
  5. Salpis BT97-1
  6. Vantaan Lentopallo Black
  7. PuMa-Volley Replay
  8. Salpis Black
  9. Kouvola Volley B
  10. Kouvola Volley C
  11. Myllyojan Masters
  12. Espoo Lentis B97
  13. Kausalan Yritys
  14. Blues Volley
  15. PuMa-Volley Beat
  16. PuMa-Volley Speed

Karhula 24.11.2012

Toinen a-pooli turnaus pelattiin Karhulassa kotkan ulkopuolella. Vastassamme olivat Karhulan Veikot, Salpis 2 ja Vihdin Lentopallo.

Ensimmäinen peli Salpista vastaan alkoi tiukasti, mutta saimme hyvällä syötöllä kaulaa ja enismmäinen erä nimiimme suht helposti. Toinen erä lähti liikkeelle tasasesti oman vastaanotton tökkiessä mitä seurasi hyökkäystehojen heikkenimistä. Näin tappio toisesta erästä. Kolmannessa erässä peli oli tasaista mutta ratkaisimme pitkät pallot eduksemme hyvin joten voitto tuli tiukasti 2-1 eräluvuin.

Toinen peli oli isäntäjoukkue KaVe:a vastaan. Peli alkoi tiukasti ja Tuuli loukkaantui mikä tiesi vaihto toimenpitäitä joka sekoitti peliämme hieman, mutta hoidimme erän kuitenkin itsellemme.  Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Peli oli edelleen sekaisin vaihtojen ansiosta, mutta hoidimme myös toisen erän nimiimme, joten peli suht selvästi meille 2-0.

Kolmannessa pelissä vastaan asteli ViLePa, jonka olimme aikaisemassa turnauksessa voittaneet, mutta uusi turnaus uusi peli. Ensimmäinen erä melko tuttuun tyyliin meidän komennossa ja varman oloinen voitto ensimmäisestä erästä. Toinen erä alkoi takkuilemaan koska vastaanotto oli huono ja kaikki hyökkäykseen saadut pallot löimme leveäksi tai teimme virheet muuten. Niinpä hävisimme toisen erän melko selvästi. Kolmanteen erään oli uusi asenne mutta vastaanotto oli ongelmamme ja niinpä aluesarjan ensimmäinen häviö kävi toteen.

Salpis 2Espoo B96     1-2  (13-25, 25-17, 13-15)
KaVe ViLePa 0-2   (23-25, 17-25)
Espoo B96   KaVe2-0  (25-13, 25-17)
ViLePa Salpis 2 2-0   (25-10, 25-18)
Espoo B96ViLePa1-2  (25-19, 20-25, 7-15)
Salpis 2 KaVe 1-2 (25-19, 24-26, 8-15)

 

Kahden viikon kulutta pelaamme Etelän B-tyttöjen aluemestaruudesta Hollolassa. Kaikki mukaan kannustamaan Espoolle AM-kultaa!

Lohja 10.11.2012

Syksyn toinen turnaus pelattiin kotiturnauksenamme Lohjalla. Tämän kauden aluesarjat pelataan uudella "pooli"-järjestelmällä, joten vastaamme asettuivat edellisen kierroksen parhaiten sijoittuneet joukkueet. Ensimmäisenä vastassa oli Vihdin Lentopallo jolla oli runsaat kannustusjoukot mukanaan. Tuttuun tapaan ottelu ViLePaa vastaan oli tiukka ja ratkesi vasta kolmannessa erässä kannaltamme suotuisasti. 

Seuraavassa pelissä verkon toiselle puolelle asettui Kouvola Volley. Voittoisan ensimmäisen erän jälkeen keskitorjujamme Tuuli komennettiin passarin paikalle ja passarimme Anna pääsi lepovuoroon. Toisesta erästä tuli odotetusti hieman tiukempi pelaajavaihtojen myötä, mutta myös se erä päättyi osaltamme voittoon ja Etelä-karjalalaiset nurin 2-0.

Kolmas ja viimeinen koitos oli jälleen kerran Salpista vastaa. Tällä kertaa kentälle kuitenkin astui syyskuisessa Supi-turnauksessa 2-1 nujerrettu Ykkösjengi. Espoon tytöt paransivat peliä viime kohtaamisesta ja molemmista eristä selvät voitot.

KoVo Salpis 1     2-0   (25-20, 25-21)
ViLePaEspoo B961-2  (15-25, 25-20, 9-15)
Salpis 1     ViLePa 0-2   (16-25, 12-25)
Espoo B96     KoVo2-0  (25-10, 25-21)
ViLePa KoVo 2-1   (25-17, 19-25, 15-10)
Salpis 1Espoo B960-2(13-25, 12-25)

 

A-poolissa jatkavat EsLe ja ViLePa ja KoVo ja Salpis tippuvat B-pooliin. Kahden viikon kuluttua 24.11.2012 vastassamme ovat ViLePan lisäksi Salpis 2 ja Karhulan Veikot järjästävänä joukkueena.

Puistola 6.10.2012

Etelän B-tytöjen aluesarja käynnistyi osaltamme voittoisasti Helsingin Puistolassa, voitettuamme kaikki kolme peliämme suoraan kahdessa erässä. Ensimmäinen kohtaaminen oli Järvenpäästä tullutta Blues Volleya vastaan. Ottelu alkoi tasaisesti ja tyttöjen elkeistä huomasi hieman aamukankeutta. Alun takkuilun jälkeen peli lähti kulkemaan ja molemmat erät helposti meille.

Toiseen peliin saimme vastaamme kotijoukkue PuMa Speedyn. Myös PuMa kukistettiin ja erät meille selvin lukemin.

Päivän viimeinen ottelu oli Lahtelaista Salpis -97 2-joukkuetta vastaan. Peli oli otteluistamme tasaisin, mutta tytöt selvittivät sen ruutini suorituksin erin 2-0.

 

PuMa Speed Salpis 2      0-2   (7-25, 6-25)
Espoo B96PuMa Speed2-0  (25-5, 25-3)
Salpis 2    Blues Volley 2-0   (25-15, 25-4)
PuMa Speed    Blues Volley 0-2   (9-25, 14-25)
Espoo B96Salpis 22-0  (25-15, 25-8)
Blues VolleyEspoo B960-2(10-25, 9-25)

 

Ensi kerran pelaamme A-poolissa kotiturnauksessa Lohjalla 10.11.2012. Myös sielä tavoittelemme kolmea voittoa ja siten pysymistä A-poolissa.