Kausi 2013-2014

ESPOOLLE A-TYTTÖJEN SM-PRONSSIA!

A-tyttöjen SM-finaalit pelattiin Pihtiputaan Plokin järjestämänä vapun jälkeisenä viikonloppuna 3.-4.5.2014 Viitasaari Areenalla Viitasaarella . Paikalle kokoontui 12 Suomen kovinta A-tyttöjoukkuetta, joista suuri osa pelasi menneellä kaudella menestyksekkäästi myös naisten 1-sarjaa. Osassa joukkueita oli vahvistuksena myös Naisten Mestaruusliigassa pelaavia tyttöjä.

Espoo Lentiksen alkusarjan pelit lauantaina alkoivat kahdella tappiolla. Alkupeleissä oli nähtävissä pientä hermostuneisuutta eikä joukkue päässyt pelaamisessa omalle tasolle. Ensimmäisinä pelatut ottelut, Espoo Lentis-Jyväs Lentis sekä Espoo Lentis-Raision Urheilijat päättyivät molemmat Espoon vastustajien voittoon suoraan kahdessa erässä. Parista tappiosta huolimatta, tytöt kokosivat itsensä loistavasti ja suoritukset paranivat huimasti ensimmäisen turnauspäivän edetessä.

Espoon lauantaipäivän ratkaisun hetket koettiin vasta myöhemmin iltapäivällä kolmanteen erään venyneissä 1/4-välieräotteluissa. Näistä ensimmäisessä Espoo Lentis oli Joensuun Jujua parempi (1-2) ja toisessa ottelussa Espoo pystyi kaatamaan kaikkien hämmästykseksi näkymätöntä ennakkosuosikin viittaa kantaneen Salon Viestin (1-2) ja ”jymypaukku” oli valmis. Turnauksen alkukankeudet oli näin voitokkaasti ohitettu ja Espoo eteni neljän parhaan joukkoon välierään.

Välierässä Espoon vastustajaksi valikoitui Kuusamon Pallokarhut. Sunnuntaiaamuna pelatussa välieräottelussa Espoon pelaamisessa oli ehkä nähtävissä samaa hermostuneisuutta kuin lauantain alkupeleissä, eikä joukkue pystynyt haastamaan ennakkosuosikki Kuusamoa kuin hetkittäin ja joutui lopulta taipumaan 2014 SM-kultaa voittaneelle PaKalle suoraan kahdessa erässä. Harmillisesta tappiosta piti toipua nopeasti ja siirtää katse tulevaan pronssiotteluun jossa vastustajaksi tuli kovaksi tunnettu Kalevan Lentopallo Tampereelta.

Pronssiottelussa oli nähtävissä taisteleva Espoon Lentis, pelaaminen oli rentoa mutta tehokasta, ensimmäinen erä Espoolle 18-25. Toisessa erässä iski lievä voittamisen pelko ja erä vastustajalle luvuin 25-19. Alkoi hermoja raastava, ratkaiseva kolmas erä, jossa Espoo väänsi alusta alkaen etumatkaa KaLeen nähden ja sen hankittuaan tytöt pitivät siitä myös tiukasti kiinni. Kolmas erä luvuin 11-15 Espoolle ja pronssiottelu erin 2-1. Espoo Lentiksen ensimmäinen A-tyttöjen SM-pronssi oli todellisuutta!!

Aivan huikea kausi tuloksellisesti; ensin nousu naisten 1-sarjaan ja nyt kruununa kaudelle A-tyttöjen SM-pronssi! Kausi ei olisi voinut meidän osalta paremmin päättyä – Kuusamo ja Pihtipudas olivat tällä erää hivenen meitä parempia ja ansaitsivat kullan ja hopean. Ilmaiseksi ei tosin olla mitään saavutettu, sillä kyllä joukkue on tehnyt todella hienosti työtä läpi kauden; keskimäärin noin 6 harjoitus-/pelitapahtumaa viikossa läpi vuoden on kova määrä opiskelevilta nuorilta ja ennen kaikkea se sitoutuminen tekemiseen – se on ollut aivan uskomatonta;kukaan ei ole ollut poissa harjoituksista kuin lääkärin pakottamana, eikä oikein silloinkaan. Tämä joukkue on ollut kerta kaikkiaan hieno ryhmä valmentaa

, toteaa Espoo Lentiksen päävalmentaja Seppo Hoivala.

Vuoden 2014 SM-lopputurnaukseen osallistuneet joukkueet sijoittumisjärjestyksessä:

SM-finaali joukkueet

A-tyttöjen SM-välieräturnaus, Kuusamo 29.3.

Kauden ylivoimaisesti pisimmälle pelireissulle lähdettiin lauantaiaamun vasta hiukan sarastaessa. Kokoontuminen Hki-Vantaan lentokentällä klo 06:20 ja siitä sinivalkoisin siivin Kuusamoon, jossa turnausta isännöivät Pallo-Karhut. Espoon A-tyttöjen lisäksi paikalle saapui viisi muuta A-tyttöjen kärkijoukkuetta, eli Raision Urheilijat, Salon Viesti, Puijo Wolley Kuopio, Ploki Pihtipudas sekä Kuusamon Pallo-Karhut. Joukkueet jaettiin kahteen eri lohkoon ja ykkös-lohkossa Espoon vastustajiksi tulivat PaKa sekä PuWo.

Päivän ensimmäiseen otteluun Espoo sai vastustajakseen kotijoukkueen.Ottelun lähdettyä liikkeelle Espoo hankki nopeasti jo kymmenen pisteen etumatkan, mutta Pallo-Karhujen herättyä heitä ei saatu pysäytettyä. Ensimmäinen erä Kuusamolaisille 25-21.Toiseen erään Espoo löysi loistavan vireen ja tuli uudella uskolla erävoittoon pistein 18-25.

Toisen erän tulos taisi olla Pallo-Karhuille hienoinen pettymys ja siitä sisuuntuneena saivat rivinsä uudelleen kokoon. Espoo ei kyennyt vastaamaan tuohon rynnistykseen ja ratkaisuerän pisteet 15-4 sekä lopputulos Kuusamolaisille 2-1.

Heti edellisen perään pelatussa ottelussa Espoo A sai vastaansa Puijo Wolleyn A-tytöt Kuopiosta.  Tässä ottelussa Espoolaiset jatkoivat hienolla ilmeellä, eikä PuWo antanut kovin suurta vastusta.   Ottelu Espoolle suoraan kahdessa erässä pistein 25-15 ja 25-16, eli 2-0 ja tällä voitolla irtosi lohko    1:stä kakkossija.

Seuraavaksi oli vuorossa parin ottelun mittainen tauko, eli aikaa lounaaseen ja hetkinen lepoa. Tauon jälkeen vastaan asettui ennalta päivän kovimmaksi vastustajaksi veikkailtu ja isoilta osin liigapelaajista koottu Ploki Pihtiputaalta. Tässä ottelussa Espoo haastoi Plokia hetkittäin hienosti, mutta vauhti ei ihan riittänyt. Erät Plokille luvuin 25-16 ja 25-13. Näin myös otteluvoitto Pihtiputaalle 0-2.

Päivän viimeisenä otteluna Espoo pelasi turnauksen sijoista 3.-4. Salon Viestiä vastaan. Jälleen mentiin pitkän kaavan mukaisesti aina kolmanteen erään saakka. Ensimmäinen erä oli Salon pistein 25-19 ja seuraava Espoon luvuin 14-25. Ratkaisevassa kolmannessa mentiin tasaisesti reilun kymmeneen pisteen tuntumaan, jolloin Salo sai tehtyä tarvittavan eron vieden erän 15-12 ja ottelun 1-2.

Espoon sijoitus turnauksessa hienosti sujuneen päivän päätteeksi oli neljäs. Turnauksen finaalissa kohtasivat PaKa ja Ploki, pelaten kolme erää. Tällä kertaa Ploki oli ylitse muiden, eikä hävinnyt päivän aikana otteluakaan.

Seuraavaksi A-tyttöjen terävin kärki kohtaa SM-finaaleissa (Espoon aloittaen lohkosta D) Viitasaarella toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Tervetuloa paikan päälle kannustamaan Espoota kauden päätöksessä!

viimeinen piste!

A-tyttöjen kolmas poolivaihe, B-pooliturnaus Lohjalla 1.3.2014

Espoo Lentis toimi järjestävänä tahona A-tyttöjen kolmannessa  pooliturnauksessa.    Kotikaupungista ei valitettavasti löytynyt vapaata  urheiluhallia missä tilaisuuden olisi voinut kunnialla hoitaa. Tässä Espoon apuun tuli Hongiston Tarmon kontaktit Lohjalta ja tilaisuutta varten  järjestyi upea palloiluhalli Lohja Tennari-urheilukeskuksesta. Kahviota oltiin  pystyttämässä hiukan ennen kymmentä lauantaiaamuna ja ensimmäinen vierasjoukkue saapui samoihin aikoihin.Kahvila käyntiin ja tekninen palaveri alta  pois. Näin oltiin valmiina päivän koitoksiin.

Otteluohjelmassa ensimmäinen koitos oli järjestetty Espoo A:n ja Salon  Viestin Chilien välille. Ensimmäinen erä oli hienoa ja tasaista vääntöä molemmilta.  Erän loppuhetkillä Chileille tuli pari onnistunutta  suoritusta joihin Espoo ei päässyt vastamaan  ja näin erä Salolaisille  21-25. Toisessa erässä Espoon peli alkoi yskähdellä väärissä kohdissa ja  Chilit saivat taottua tavoittamattoman piste-eron edukseen. Näin  toinen erä luvuin 13-25 ja ottelu 2-0.

Otteluohjelma tarjosi Espoolaisille seuraavaksi pitkän, kahden ottelun  mittaisen tauon, kun vierasjoukkueet ottivat mittaa toisistaan. Näissä tulokset seuraavat; Kausala-Raision Loimu 2-0, Salon Viesti-Kausala  2-0. Tässä kohtaa siis oli hyvin aikaa huoltaa ja tankata iltapäivää  varten.

Seuraavaksi Espoo kohtasi Raision Loimun Apassit. Ensimmäinen erä oli  Apasseille melkoista alamäkeä, kun Espoo takoi tauluun lukemat 7-25. Toiseen erään Raisiolaisten valmentaja oli herätellyt tyttöjä huolella  ja tilanne kääntyi toisin päin.Apassit veivät erän pistein 25-16. Tästä kolmanteen ja ratkaisevaan erään. Muutaman pelatun pisteen  jälkeen Espoon ote koveni oikealla hetkellä ja voittajasta ei lopulta jäänyt jossiteltavaa, erä siis Espoolle 5-15 ja ottelu erin 1-2.

Tähän väliin jälleen ottelun mittainen tauko ja seuraava vastus  Espoolle tuli Kausalasta.Kausalan A-tytöillä tauko oli kahden ottelun  mittainen. Mahtoiko syynä ollut vain tuo pitkä tauko tai heikko valmistautuminen  päivän viimeiseen otteluun, sitä emme taida saada selville. Sen sijaan pelin erä- ja lopputulos ei jätä arvailujen varaan mitään.Espoo oli  "liekeissä" ensimmäisestä erästä lähtien ja tempaisi tauluun selkeät  luvut 25-13.Toiseen erään Kausalakin heräsi, mutta hiukan liian myöhään. Toinen erä Espoolle 25-22 ja otteluvoitto 2-0.

Viimeinen ottelu päättyi pitkän päivän päätteeksi ilta kuuden  tietämissä. Turnausjärjestelyt oli viety kunnialla läpi, otteluiden  aikatauluissa pysyttiin hyvin, kahvila toimi moitteettomasti ja kiitoksena  pelikentällä ahkeroinnista Espoolle kaksi voittoa sekä turnauksen  kakkossija.

Näillä näkymin Espoon A-tytöillä on seuraavaksi edessä SM-välierät maaliskuun lopulla, eli 29.3. Kuusamon Pallo Karhujen isännöimässä  turnauksessa ja sen jälkeen A-tyttöjen SM-finaalit.

Tuosta sitten taas tarkemmin aikanaan.

A-tyttöjen pooliturnaus (A-pooli) Raisiossa 11.1.2014

Alkaneen vuoden ensimmäiseen pooli-turnaukseen Raisiossa lähdettiin aamuvarhaisella ja tuttuun tapaan autokunnat koottiin matkalla yhteen, tällä kertaa Paimiossa. Pienen tauon ja jaloittelun jälkeen jatkettiin Raision kauppaopistolle jossa ensimmäiseen otteluun jäi valmistautumisaikaa tunnin verran. Kuten A-poolissa tuleekin olla, kaikki vastustajat ovat A-tyttöjen kärkiporukoita. A-tyttöjen SM-sarjan ohella päivän kaikki vastustajat pelaavat myös naisten 1-sarjaa. Päivän otteluista ensimmäiseen vastustajaksi oli luvassa viime kauden A-SM pronssijoukkue, eli Raision Urheilijat.

Ottelu oli hädin tuskin saatu alkuun, kun Espoota kohtasi valitettava takaisku keskitorjujamme Katjan loukkaantuessa. Tästä sisuuntuneena Espoon tytöt kuitenkin saivat pelinsä upeasti käyntiin ja veivät pikkuisena yllätyksenä ensimmäisen erän RaisUlta lukemin 19 - 25. Tämä taisi olla Raisiolaisille hienoinen järkytys, mutta erätauon jälkeen vastustaja sai pelinsä vauhtiin, ottaen toisesta erästä voiton 25 - 15. Kolmannessa edettiin melko tasaisesti aina 10 - 10 tilanteeseen, kunnes RaisU lopulta sai aikaan pisteputken ja käänsi ottelun voitokseen eräpistein 15 - 10. Näin päivän ensimmäinen ottelu siis Raisiolle 2 - 1.

Seuraavaksi oli vuorossa yhden ottelun tauko, jonka jälkeen vastustajaksi tuttu Kausalan Yritys. Ensimmäinen erä Kausalaa vastaan oli varsin hankala. Piste-ero pääsi kasvamaan erän puolivälin tietämissä sen verran että loppukiri ei enää riittänyt ja erä Kausalalle luvuin 17 - 25. Toisessa erässä Espoo pääsi mukaan hiukan edellistä paremmin, mutta vauhti ei riittänyt. Erävoitto Kausalalle 21 - 25 ja ottelu 0 - 2.

Tämän jälkeen jälleen yhden ottelun mittainen tauko ja siitä päivän viimeiseen taisteluun. Tässä Espoota vastaan asettuivat Kuusamon Pallokarhut. Kuusamolaisten peli oli kulkenut läpi koko päivän ja takana oli jo voitto Kausalasta, mutta tätä edeltäneestä ottelusta 1 - 2 tappio RaisUlle. Ennakolta yhdeksi päivän kovimmista vastustajista tiedetty PaKa ei antanut mitään ilmaiseksi, vaan vei edellisen ottelun tappiosta sisuuntuneena ensimmäisen erän Espoolta hurjin lukemin 9 - 25. Toisessa erässä Espoo onnistui aavistuksen paremmin, mutta joutui lopulta tunnustamaan Kuusamolaiset paremmikseen pistein 15 - 25. Päivän kolmannesta ottelusta siis Espoolle 0 - 2 tappio. Espoo jäi kovasta yrittämisestä huolimatta tässä turnauksessa pisteittä ja putosi B-pooliin Kausalan Yrityksen kanssa.

Seuraava B-pooliturnaus järjestetään helmikuun puolivälin tietämissä ja siitä lisää aikanaan. Nyt siirrytään treenaamaan entistäkin ankarammin ja vauhtia haetaan tällä välin muutamasta naisten 2-sarjan ottelusta. Helmikuussa sitten suunnataan jälleen kohti uusia
A-tyttöjen välisiä taisteluita!

A-tyttöjen pooliturnaus (B-pooli) Tampereella 14.12.2013

Matkalle kohti Tamperetta lähdettiin lauantaiaamuna hieman ennen yhdeksää ja kaikki autokunnat koottiin nippuun Teboil - Pirkanhoviin puoli yhdeksitoista. Pienet tankkaukset niin kuljetuskalustolle kuin pelaajillekin ja matka jatkui kohti Kaukajärven vapaa-aikataloa. Turnauspaikalle saavuttiin yhdentoista pintaan ja ensimmäiseen otteluun lähdettiin valmistautumaan   välittömästi. Perusteelliset lämmittelyt ja taktiikkapalaveri alta pois ja kohti päivän koitoksia.

Espoolle päivän ensimmäiseen otteluun saatiin vastustaja Nurmosta. Vielä ensimmäisessä erässä Jymy laittoi Espoolle kovasti painetta, mutta hävittyään erän pistein 25 - 21, ei toiseen erään enää tuntunut riittävän paukkuja. Toinen erä Espoolle melko vaivattomasti lukemin 25 - 15 ja otteluvoitto 2 - 0.

Päivän toiseen otteluun saatiin alkusyksyn Supi-turnauksesta tuttu vastustaja, eli Kalevan Lentopallon A-tytöt. KaLe oli selvästi suunnitellut ottavansa Espoolaisista tällä kertaa voiton ja jo ensimmäisen erän perusteella se oli hyvin lähelläkin. Ensimmäinen erä kuitenkin Espoolle 25 - 27. Toisessa erässä alkoi Espoolaisittain näyttää jo epätoivoiselta, kun KaLe oli kasvattanut pistetiliään tilanteeseen 10 - 18 ja näytti että kolmas erä odottaa. Tässä kohtaa Espoo kuitenkin löysi uuden vaihteen ja yllätti kaikki todella huimalla nousulla. Lopulta KaLe kaatui toisessakin erässä, nyt pistein 20 - 25 ja tämän seurauksena todella upea otteluvoitto
Espoolle lukemin 0 - 2.

Päivän päätteeksi kohdattiin vielä Raision Urheilijat, joka lokakuussa joutui jättämään väliin Espoon järjestämän kotiturnauksen. Ennakkoon oli tiedossa että Raisiolla on kova joukkue joka tahkoaa hyviä tuloksia naisten ykkössarjassakin. Johtuiko sitten pikku ennakkopaineista vai alkoiko pitkä päivä muuten painaa tyttöjen jaloissa, mutta Espoo ei päässyt ottelusta helpolla. RaisU vei ottelun molempia eriä, eikä Espoo päässyt haastamaan. Lopputulemana erät 25 - 15 ja 25 - 16, eli 2 - 0 voitto Raisiolle.

Seuraavaksi pelataan tammikuussa A-poolia, jonne Tampereelta nousi Espoon ohella RaisU. Tästä lisää uuden vuoden puolella!

Tällä välin Espoon A-tytöt, valmentajat ja joukkueenjohtajat toivottavat Hyvää Joulua & Uutta Vuotta kaikille lentiksen ystäville!

A-tyttöjen toinen tasoturnaus Leppävaarassa 26.10.

Aurinkoinen lauantaiaamu vaihtui nopeasti tasaisen harmaaksi sadepäiväksi Espoossa, mutta Leppävaaran urheiluhalli mahdollisti Espoo Lentikselle sateesta huolimatta hienot puitteet järjestää kauden toinen A-tyttöjen tasoturnaus (A2).

Raision Urheilijat joutuivat jättämään turnauksen väliin naisten ykkössarjan päällekkäin menneen ottelun vuoksi, jolloin turnaus järjestettiin kotijoukkueen sekä kahden vieraan kesken.
Raision poissaolosta oli seurauksena sentään jotain positiivistäkin. Koska päivän otteluohjelma hieman lyheni, pelattiin ottelut yhdellä kentällä. Tämä mahdollisti koko katsomon käytön yleisölle ja koko laajan kenttäalueen käytön pelaajille.

Päivän ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Kausalan Yritys ja Espoo Lentis. Espoon peli oli ensimmäisessä erässä hieman hapuilevaa ja tuottikin tappion (25-21). Toiseen erään Espoon tytöt tulivat uudella vauhdilla ja veivät sen nimiinsä lukemin 22-25. Kolmas ja ratkaiseva erä oli todella tasaväkistä vääntöä alusta loppuun ja voittoon ylsi lopulta Kausala eräpistein 15-13. Näin koko ottelu siis Kausalalle erin 2-1.

Toisessa ottelussa vastakkain olivat vierasjoukkueet Kausalan Yritys ja Salon Viesti - Chilit. Tässä Chilit olivat varsin "tulisella" tuulella ja veivät voiton 0-2 selkein eräpistein 20-25 ja 19-25.

Päivän viimeiseen otteluun Espoo sai vastaan edellisen ottelun vieneen Salon Viestin. Ottelun mittainen tauko ei valitettavasti Espoolle ollut suosiollinen ja Chilit jatkoivat siitä mihin Kausalan kanssa päätyivät. Tuloksena oli erät 25-15 ja 25-20, eli Salolaisille selkeä 2-0 voitto.

Kiitos kaikille paikalla olleille kannustuksesta, turnausta tukeneille sponsoreillemme sekä erityisesti vanhemmille hyvin hoidetusta kioski-kahvion pyörittämisestä. Seuraavalla kerralla Espoo Lentiksen tytöt nähdään pelaamassa Tampereella B-poolissa KaLea,Nurmon Jymya sekä RaisUa  vastaan.

A-tyttöjen sarjakauden aloitus – tasoturnaus Vantaalla 22.9. 2013.

Otsikon mukaisesti sarjakausi lähti käyntiin etelälohkon osalta tasoturnauksella jonka järjestävänä tahona toimi Vantaan Lentopallo (VanLe). Mukana oli viisi A-tyttöjoukkuetta pääkaupungista ja lähiympäristöstä. Suurin osa joukkueista oli entuudestaan hyvinkin tuttuja toisilleen menneiltä kausilta.

Espoo Lentiksen pelit alkoivat VanLea vastaan 2-0 voitolla, eräpisteiden jakautuessa 25-14 ja 25-7. Seuraavana vastassa oli Vihdin Lentopallo (ViLePa). Hetkellisesti tiukaksi muodostuneen ottelun vei lopulta Espoo lukemin 0-2 ja eräpistein 23-25 ja 15-25.

Turnauksen kovinta vastusta Espoolle tarjosi sunnuntaina Korson Veto (KoVe) jonka joukkue vei ensimmäisen erän kovin helpon tuntuisesti lukemin 25-15. Seuraavassa erässä tilanteet kääntyivätkin sitten aivan toisin päin ja Espoo vei erän pistein 11-25. Kolmannesta ja ratkaisevasta erästä muodostui todella tiukka vääntö. KoVe ehti ottaa jo pienen etumatkan, mutta tiukalla kirillä Espoon tytöt veivät erän pisteillä 14-16 ja näin myös otteluvoiton lukemin 1-2.

Päivän viimeiseen otteluun tuli Espoolle entuudestaan hieman tuntemattomampi vastus, eli Laajasalon Voima Helsingistä. Tästä ottelusta ei kovin suurta trilleriä syntynyt ja Espoo vei otteluvoiton selkein lukemin 2-0, eräpisteillä 25-10 ja 25-11.

Muiden etelälohkon tasoturnausten lopputulosten perusteella on tulevaisuudessa nähtävissä kovia vastustajia. Seuraavaksi siirrytään etelälohkon A-poolivaiheeseen, josta myöhemmin lisää.

A-tyttöjen XVIII SUPI-TURNAUS Tampereella 7.9.2013

Lauantaiaamuna 7.9. koitti varhainen herätys ja startti kohti Linnainmaan koulua Tampereella. Ensimmäinen pelimme A-lohkossa Someron Palloa vastaan alkoi hieman kymmenen jälkeen. Aamukankeudesta ei ollut pelaajilla enää tuossa vaiheessa tietoakaan ja SoPaa lähdettiin kaatamaan kovalla innolla. Somerosta otettiin puhdas 2-0 voitto ja hyvin nopeasti oli aistittavissa, ettei tämä meno pysähtyisi aamun ensimmäiseen otteluun. Edellisen ottelun päätyttyä pieni hetki hengähtää ja valmistautuminen seuraavan koitokseen, jossa vastassa Vilppulan Tähti. Peli käyntiin ja sama meno jatkui. Melko nopeasti tulostaululla merkintä 0-2, eli toinen voitto Espoolle.

Päivän kolmannessa ottelussa vastaan asettui tuttu ryhmä Raisiosta, eli Loimun Apassit. Tästä ottelusta syntyikin varsinainen vääntö, jossa ensimmäisen erän vei helposti Loimu, seuraavan Espoo ja ratkaisevan kolmannen, hieman erikoisten käänteiden jälkeen, veikin sitten Loimu. Näin päivän ensimmäinen tappio oli tosiasia. Tässä vaiheessa ei isommin ilosta pompittu, mutta näiden kolmen ottelun seurauksena Espoo Lentis vei kuitenkin A-lohkon ykköstilan.

Pitkäksi venyneen tauon jälkeen välieräotteluun, jossa vastukseksi tuli Kalevan Lentopallo. KaLe on niinikään tuttu vastustaja menneiltä kausilta ja pelistä oli odotettavissa tiukka. Ennakkoasetelmista tai mielikuvista huolimatta Espoon tytöt kunnostautuivat kaatamalla KaLen 2-1 ja tie finaaliin aukesi. Edellistäkin taukoa pidemmäksi venyneen odottelun jälkeen finaaliotteluun, jossa vastustajaksi tuli Euran Raiku. Tässä vaiheessa lauantai-ilta oli jo varsin pitkällä ja päivän ohjelmasta oli lipsuttu noin kolme tuntia. Ankaran EuRa-Espoo taistelun jälkeen tyttöjen kaulaan pujotettiin hopeiset turnausmitalit. Finaalitappiosta huolimatta hopea kuitenkin maistui todella hyvältä ja niin tytöillä, valmentajilla kuin tukijoukoillakin oli mieli korkealla.

Tällä porukalla on erittäin hienoa jatkaa pian alkavaan sarjakauteen, niin A-tytöissä kuin naisten kakkossarjassakin.